18.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δημοσκόπηση ALCO: Αγρότες και ακρίβεια «καίνε» τη ΝΔ

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα πτώση φαίνεται να καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO, ενόψει των ευρωεκλογών, με την Νέα Δημοκρατία να διατηρεί την κυριαρχία της και το ΠΑΣΟΚ, για ακόμη μια φορά, να έρχεται δεύτερο. 

Ωστόσο στα επιμέρους ερωτήματα που αφορούν στο χειρισμό του αγροτικού μετώπου αλλά και στο βραχνά της ακρίβειας, η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει μεγάλες «ρωγμές». 

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της ALCO για τον Alpha, η Νέα Δημοκρατία κατέχει την πρωτιά με 28,2%, με το ΠΑΣΟΚ να παραμένει στη δεύτερη θέση με 12,2% ενώ σταθερά τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη με το ποσοστό των 10,2%.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων

Στην πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών επί των εγκύρων η διαφορά της ΝΔ από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ -που εδραιώνει την διαφορά από τον τρίτο ΣΥΡΙΖΑ – είναι στις 16 μονάδες.

ΝΔ: 28,2%ΠΑΣΟΚ: 12,2%ΣΥΡΙΖΑ: 10,2%ΚΚΕ: 9,1%Ελληνική Λύση: 6,1%Σπαρτιάτες: 2,3%ΝΙΚΗ: 3,2%Πλεύση Ελευθερίας: 2,5%

Μόνιμη «ρωγμή» για την κυβέρνηση η ακρίβεια 

Έντονη φαίνεται να είναι και η δυσαρέσκεια των πολιτών για το ζήτημα της ακρίβειας, οι οποίοι ζητούν περισσότερα μέτρα, ενώ βλέπουν ότι πρόκειται για εσωτερικό ζήτημα. Οι ερωτηθέντες εκτιμούν κατά 38% ότι δεν γίνεται επαρκής αριθμός ελέγχων, ενώ το 28% κάνει λόγο για παθογένειες της ελληνικής αγοράς.

Επιφυλάξεις για τα απογευματινά χειρουργεία

Σχετικά με το ζήτημα των απογευματινών χειρουργείων, διχασμένοι φαίνεται να είναι οι πολίτες με το 53% να διαφωνεί και το 41% να συμφωνεί.

Ψήφος διαμαρτυρίας

Μάλιστα, στο ερώτημα αν εάν οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση απάντησαν κατά 56% αρνητικά, ενώ κατά 40% θετικά.

Φοροδιαφυγή

Σχετικά με το εάν είναι ικανοποιημένοι από την αποτελεσματικότητα των μέτρων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (69%) δήλωσε πως όχι, ενώ το 20% ναι.

«Λάθος χειρισμοί στο αγροτικό» 

Το 62% των ερωτηθέντων βλέπει λάθος τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ενώ το μόλις 24% ως σωστούς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό