24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δημοσκόπηση έκπληξη με ανατροπές – Η έρευνα που θα συζητηθεί, στο ACTION 24

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό προκύπτουν από την δημοσκόπηση της εταιρίας opinion poll που παρουσιάζει απόψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action 24  με τον Βασίλη Τσεκούρα.

Η δημοσκόπηση παρουσιάζει ανατροπές σε σχέση με τις μετρήσεις που υπήρχαν όλη την προηγούμενη περίοδο, τουλάχιστον όπως αποτυπώνεται στην κοινή γνώμη την συγκεκριμένη περίοδο της μέτρησης. Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένεται να προκαλέσουν έντονες συζητήσεις καθώς παρουσιάζεται σε μία περίοδο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα του ηγεσία δείχνει να έχει αφήσει το πρώτο αποτύπωμα στους Έλληνες ψηφοφόρους.

Αντίστοιχο ενδιαφέρον δείχνει η μέτρηση και σε αποτελέσματα που παρουσιάζουν συγκεκριμένα κόμματα εντός της ελληνικής Βουλής με πρωτιές σε οτι αφορά την επιρροή τους οι οποίες επίσης θα συζητηθούν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία της έρευνας που μετρούν τις επιδόσεις της κυβέρνησης και την ιεράρχηση των προβλημάτων από τους πολίτες.

Μία έρευνα με ανατροπές που θα δώσει τροφή για νέο γύρο συζητήσεων για την πορεία των κομμάτων τρεις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη μέτρηση της opinion poll είχε γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου όταν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή του νέου προέδρου ήταν ακόμα πολύ νωπές.

Τι δείχνει το πολιτικό βαρόμετρο 

Η πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση μετά τις τελευταίες θυελλώδεις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, «αποκαλύπτει» μια μεγάλη ανατροπή: Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ πέρασε στη δεύτερη θέση της έρευνας όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου με διαφορά 1,3 μονάδων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει ποσοστό 16% έναντι 14,7% του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ λαμβάνει 10,6%, η Ελληνική Λύση 6,3%, η Νίκη 3,9%, οι Σπαρτιάτες 3%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,5% , το ΜέΡΑ25 2,4% και «άλλο» 2,1%.

«Καμπανάκια» για το κυβερνητικό έργο

Αναφορικά με το βαθμό ικανοποίησης για την κυβέρνηση, το σκηνικό δεν είναι ευνοϊκό για το κυβερνών κόμμα. Συγκεκριμένα, ένα μεγάλο ποσοστό (40.2%) δηλώνει «καθόλου», ένα 29,8% «λίγο», ένα 23,2% «αρκετά» και μόλις ένα 5,1% «πολύ».

Η πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση της Opinion Poll εμφανίζει τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 31,1%, ενώ το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει 12,9%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,9%, το ΚΚΕ με 8,6%, η Ελληνική Λύση με 5,1%, ή Νίκη με 3,2% οι Σπαρτιάτες με 2,4% και η Πλεύση Ελευθερίας εμφανίζεται με ποσοστό 2,1%, το ΜέΡΑ25 με 1,9%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό