18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δημοσκοπική «ανάσα» και χαμόγελα για τη μάχη με Ανδρουλάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Χαμόγελα αλλά και ανακούφιση έφερε στην Κουμουνδούρου η τελευταία δημοσκόπηση που εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να ανοίγει την ψαλίδα με το ΠΑΣΟΚ ενώ και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δείχνουν πως η εικόνα του Προέδρου αλλά και του κόμματος ενισχύονται σημαντικά μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο με συγκρούσεις, αποχωρήσεις, διάσπαση και απώλειες βουλευτών.

Στην μέτρηση της Pulse που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει μια μονάδα από την προηγούμενη και «στρογγυλοκάθεται» στη δεύτερη θέση με 15% ενώ αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ χάνει πάνω από μια μονάδα και φτάνει το 12,5%.

Στην Κουμουνδούρου υπήρχε ανησυχία για το ποια θα είναι η εικόνα της Χαριλάου Τρικούπη μετά την πρωτοβουλία που πήρε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας ωστόσο απ’ ότι φαίνεται δεν κατάφερε όχι μόνο να «καρπωθεί» κάποια οφέλη, αντιθέτως υποχώρησαν οι δυνάμεις του. Αυτό φαίνεται και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργό καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης ενισχύεται κατά δύο μονάδες και φτάνει το 12% ενώ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έμεινε στάσιμος στο 8% με τον Κυριάκο Βελόπουλο να έχει φτάσει στο 7%, σε απόσταση αναπνοής.

Είναι φανερό έλεγαν από την Κουμουνδούρου πως η τακτική που ακολουθείται είναι σωστή και αποδίδει καρπούς ενώ στεκόντουσαν ιδιαίτερα στο γεγονός, ότι δεν είναι τυχαία η άνοδος μετά το Συνέδριο όταν σταμάτησαν πια οι συγκρούσεις που έκαναν τον ΣΥΡΙΖΑ επί μήνες, πρώτο θέμα στην ειδησεογραφία για τους «λάθος» λόγους και φυσικά τερματίστηκε η πολυφωνία.

Είναι επίσης σαφές σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως ο Στέφανος Κασσελάκης υπερισχύει σε σημαντικό βαθμό του αντιπάλου του στο επικοινωνιακό κομμάτι στη μάχη για την πρωτοκαθεδρία στην Κεντροαριστερά καθώς επίσης ότι η άμεση ή «αδιαμεσολάβητη» όπως του αρέσει του ίδιου να λέει, επαφή του με τους πολίτες αρχίζει να αποδίδει καρπούς.

Άλλωστε σύμφωνα με την Pulse που πραγματοποίησε την έρευνα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τη σαφή υπεροχή του έναντι του ΠΑΣΟΚ στις νεότερες ηλικίες, ανεβαίνει πλέον σημαντικά και στις μεγαλύτερες ηλικίες γεγονός που προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σταθερή ατζέντα τα Τέμπη – Μπαράζ περιοδειών 

Επίσης η τακτική του «σκληρού ροκ» απέναντι στην κυβέρνηση δείχνει να επικροτείται από τους πολίτες που αναζητούν μια άλλη πρόταση κάτι που αποτυπώνεται στην μέτρηση τόσο στο αίτημα για πρόωρες εκλογές όσο και για την προκαταρκτική για την τραγωδία στα Τέμπη. Στην Κουμουνδούρου θεωρούσαν πολύ υψηλό το ποσοστό του 35% που βλέπει θετικά και μάλλον θετικά την πρόταση για διπλές κάλπες τον Ιούνιο καθώς μόλις πριν ένα χρόνο κέρδισε η ΝΔ τις εκλογές ενώ χαρακτήριζαν δικαίωση της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι το 61% των πολιτών βλέπει θετικά και μάλλον θετικά την πρόταση για σύσταση προανακριτικής για την τραγωδία των Τεμπών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει φυσικά να εκμεταλλευθεί το θετικό «μομέντουμ» για τον ίδιο και το κόμμα του και ενόψει των εκλογών θα οργώσει κυριολεκτικά ολόκληρη τη χώρα. Πρώτος του σταθμός είναι η Κρήτη που βάφτηκε «γαλάζια» για πρώτη φορά μετά το ’81, στις τελευταίες εκλογές. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι θα μείνει πέντε μέρες στο νησί και θα επισκεφθεί όλους τους νομούς διαδοχικά, με προφανή στόχο να κερδίσει την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα επισκεφθεί και ορισμένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για τους απόδημους ψηφοφόρους ενώ στις 18 Απριλίου, δηλαδή τέσσερις μέρες μετά τις προκριματικές, θα παρουσιάσει σε μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα τους 42 εκλεκτούς του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό