20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δημοσιογράφος αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από 3 μήνες στη φυλακή

Ειδήσεις Ελλάδα

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα, Παρασκευή, ο Τούρκος δημοσιογράφος Μπαρίς Πεχλιβάν, που είχε φυλακιστεί πριν από τρεις μήνες, για πέμπτη φορά μέσα σε δύο χρόνιας, επειδή είχε αποκαλύψει το 2020 τον θάνατο ενός Τούρκου αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών στη Λιβύη.

Ο 40χρονος Πεχλιβάν, πρώην αρχισυντάκτης του Oda TV και συνεργάτης της αντιπολιτευόμενης Cumhuriyet, είχε καταδικαστεί το 2021 σε φυλάκιση τριών ετών και εννιά μηνών για παραβίαση του νόμου για τις μυστικές υπηρεσίες. Έξι μήνες μετά αφέθηκε ελεύθερος για πρώτη φορά, για να οδηγηθεί όμως και πάλι στις φυλακές, άλλες τέσσερις φορές.

«Δεν έπρεπε ποτέ να ζήσω αυτό που έχω υπομείνει. Θα συνεχίσω  όμως να κάνω δημοσιογραφία με τον ίδιο τρόπο που έκανα πριν», είπε ο Πεχλιβάν στους δημοσιογράφους μετά την αποφυλάκισή του.

Περίπου 20 οργανώσεις που προστατεύουν τους δημοσιογράφους είχαν καταγγείλει «δικαστική παρενόχληση» εναντίον του Πεχλιβάν.

Σύμφωνα με την τελευταία κατάταξη της οργάνωσης «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα»( RSF), η Τουρκία βρίσκεται στο θέμα της ελευθερίας του Τύπου στην 165η θέση, μεταξύ 180 χωρών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό