22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δημιουργός ο Σάλιακας και… εκτελεστής ο Τζόλης: «Εμφύλιος» με ελληνικό άρωμα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Φορτούνα Ντίσελντορφ του Χρήστου Τζόλη ηττήθηκε εντός έδρας με σκορ 2-1 από την Σαν Πάουλι του Μανώλη Σάλιακα στο πλαίσιο της 19η αγωνιστικής της 2. Bundesliga. Βασικός και αναντικατάστατος για άλλη μια φορά ο νεαρός εξτρέμ της Φορτούνα, σημαντικός για τους νικητές ο Έλληνας ακραίος μπακ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 16′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάρσελ Χάρτελ, ενώ, ο ίδιος πέτυχε και το δεύτερο τέρμα για την ομάδα του στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης, με τη βοήθεια, μάλιστα του Σάλιακα. Ο Έλληνας μπακ ήταν εκείνος που μοίρασε την ασίστ στον συμπαίκτη του με γέμισμα, για να αυξήσει τον δείκτη τερμάτων της Σαν Πάουλι. Αυτή ήταν η πρώτη τελική πάσα του Σάλιακα στη φετινή σεζόν. Ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα μετράει πια μια ασίστ και ένα γκολ σε 18 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Γερμανίας.

Στο 83′ η Φορτούνα μείωσε σε 2-1 με τον Χρήστο Τζόλη. Ο Έλληνας επιθετικός βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε την ντρίμπλα στον Γουάλ και πλάσαρε εξαιρετικά για να διαμορφώσει το τελικό 2-1.

Φέτος, ο Χρήστος Τζόλης μετράει 11 γκολ, ενώ, έχει μοιράσει και 4 ασίστ σε 19 εμφανίσεις με τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ τη φετινή σεζόν.

Η Φορτούνα βρίσκεται στην 5η θέση της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας, έχοντας μαζέψει 31 βαθμούς. Από την άλλη, η Σαν Πάουλι είναι πρώτη στην 2. Bundesliga με 39 βαθμούς, έχοντας αφήσει πίσω της στη δεύτερη θέση την Χόλσταϊν Κίελ με 35 βαθμούς.

Στις 30 Ιανουαρίου οι δύο Έλληνες παίκτες θα «μονομαχήσουν» ξανά, για τη φάση των «8» του Κυπέλλου Γερμανίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό