20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δημήτρης Κουρέτας: Από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας νέος Περιφερειάρχης

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Δημήτρης Κουρέτας, επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτοβουλία» πέτυχε ευρεία νίκη στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και εκλέγεται νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας «εκθρονίζοντας» τον Κώστα Αγοραστό, ο οποίος διεκδικούσε μία τέταρτη θητεία.

Ο κ. Κουρέτας, ανεξάρτητος υποψήφιος με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ είχε τερματίσει δεύτερος με ποσοστό 34,11% την πρώτη Κυριακή και κατάφερε στο β’ γύρο να κόψει πρώτος το νήμα συγκεντρώνοντας ποσοστό 59,66%, έναντι του Κώστα Αγοραστού ο οποίος έλαβε 40,34% (με την ενσωμάτωση στο 99,63%).

Ο νικητής των περιφερειακών εκλογών στην – πληγείσα από τις πρόσφατες θεομηνίες – Θεσσαλία έχει μακρά ακαδημαϊκή και ερευνητική πορεία και η δουλειά του στην καινοτομία των τροφίμων έχει βραβευθεί στην Ελλάδα και στην Ε.Ε..

Ακολουθεί αναλυτικά το βιογραφικό του και οι βασικοί σταθμοί της διαδρομής του.

Από την Πάτρα, στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ

Ο Δημήτρης Κουρέτας γεννήθηκε στα Προσφυγικά της Πάτρας το 1962. Σπούδασε Φαρμακευτική στην Πάτρα και στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα στη Βιοχημεία από το Χημικό Τμήμα του Α.Π.Θ. Από το 1990-1992 εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard στη Βοστώνη.

φωτ. facebook.com/protovoulia4thess

Σήμερα είναι Καθηγητής Φυσιολογίας Zωικών Oργανισμών και Τοξικολογίας και διευθυντής του ομώνυμου εργαστηρίου, στο τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ζει στη Λάρισα. Ερευνητικά εργάζεται στον τομέα της μελέτης των μηχανισμών αλληλεπίδρασης διατροφικών στοιχείων με τον οργανισμό σε μοριακό επίπεδο, ειδικά σε περιπτώσεις άσκησης. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 230 άρθρα σε διεθνή έγκυρα περιοδικά.

(ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS)

Ήταν εμπειρογνώμονας στην Ε.Ε. στην τεχνολογική πλατφόρμα ‘Food for life’ για την περίοδο 2007-2013 και την περίοδο 2014-2020.

Το 2013-2014 ήταν αναπληρωτής Πρύτανη στο Π.Θ. και από το 2018 μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων της Commission για χημικές και διατροφικές κρίσεις.

Από τον Ιανουάριο του 2019 είναι μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Επιστημών.

(ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό