14.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Γεωργαλάς για Σασμό: «Ο Κώστας έχει χάσει τον έλεγχο»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Δημήτρης Γεωργαλάς μίλησε για τον τραγικό ήρωα που υποδύεται στον «Σασμός» ο οποίος έχει μπει πλέον σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή…

Πόσο υπεύθυνο είναι το κοινωνικό περιβάλλον για την κατάντια του Κώστα; Η αλήθεια είναι ότι δεν τον βοηθάει καθόλου να ενταχθεί ξανά ομαλά μετά την αποφυλάκισή του. Το χωριό τον έχει απορρίψει, δεν του δίνουν μια ευκαιρία για να μπορέσει να συμπλεύσει μαζί τους.

Ο Κώστας δεν έχει σωφρονιστεί στη φυλακή. Δεν έχει μετανιώσει, δεν κάνει μια νέα αρχή. Έχει εμμονή με την πρώην σύζυγό του, την Άσπα, θέλει να τα φτιάξει ξανά μαζί της, αλλά εκείνη, ένα κορίτσι με χρυσή καρδιά, έχει προχωρήσει συναισθηματικά με το γιατρό, κι αυτό ο Κώστας δεν λέει να το σεβαστεί.

Πηγαινοέρχεται στην καντίνα και την ξαναχτυπά επειδή αυτή δεν τον θέλει. Αναγκάζεται λοιπόν να το πει στον Μαθιό, αυτός του δίνει ένα χέρι ξύλο και τον πετάει από το μαγαζί και εκείνος καταδίδει το μυστικό τους, που έμαθε τελείως τυχαία, ότι κρύβουν τον Καραπάνο.

Δεν φοβάται τον Μαθιό;

Αυτόν τον τρέμουν όλοι! Και βέβαια τον φοβάται, αλλά ο Κώστας είναι παρορμητικός. Όταν σκέφτεται μετά τι έχει κάνει, δεν θέλει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες, κάνει την κότα! Τον χτύπησε ο Μαθιός;

Παρορμητικά θέλει να τον εκδικηθεί και δεν τον απασχολείτίποτα άλλο. Η μία πράξη τον σέρνει στην άλλη και πλέον είναι ικανός για το χειρότερο. Στην περίπτωση του Καραπάνου πιστεύει ότι κανείς δεν θα μάθει ότι αυτός τον πρόδωσε.

Αλλά όλα βγαίνουν στη φόρα και ο Κώστας θα μετανιώσει πικρά. Για εμένα, είναι χαμένος από χέρι.

Πάντως, ο Αστέρης τού έδωσε μια ευκαιρία, γιατί κι εκείνος έκανε φυλακή και ήθελε να τον βοηθήσει. Γιατί δεν την εκτίμησε;

Γιατί ο Κώστας δεν θέλει να βοηθήσει > τον εαυτό του, δεν ξέρει πώς να το κάνει. Όλες οι κινήσεις του είναι άκυρες. Είναι βαθιά αυτοκαταστροφικός. Βυθίζεται όλο και πιο πολύ μέσα στα σκοτάδια του και δεν βρίσκει διέξοδο. Ο Κώστας είναι σε τρικυμία και δεν ξέρω πού θα καταλήξει. Έχει πολύ βαριά ψυχοπαθολογία.

Στην μπούκα του ντουφεκιού έχει τον Άγγελο, που έχει σχέση με την Άσπα. Κινδυνεύει ο γιατρός από τα χέρια του;

Φυσικά κινδυνεύει. Όσο ο Κώστας πίνει και είναι θολωμένος, είναι επικίνδυνος. Δεν θέλει να ξεφύγει από την εμμονή της Άσπας και είναι αρνητικός σε όλα. Καθώς εξελίσσεται ο ρόλος, καταλαβαίνω ότι ο ήρωάς μου έχει χάσει τον έλεγχο. Για να υποδυθώ τον Κώστα, να καταλάβω το δίκιο του, έψαξα να δω τι γίνεται στο κεφάλι του. Αλλά το παρελθόν τι μας δείχνει;

Ότι ακόμα και το χαρτί της απιστίας και της προδοσίας της Άσπας με τον Στεφανή ο Κώστας το έκαψε, αφού ουσιαστικά δεν τη συγχώρεσε ποτέ για το λάθος της. Αν και παντρεύτηκε αυτήν τη γυναίκα από έρωτα, ήθελε να κάνει παιδί μαζί της, της ήταν πιστός, δεν μπορούσε να κρατήσει σπίτι και οικογένεια, ούτε να την κάνει ευτυχισμένη.

Έψαχνε το εύκολο χρήμα, έβαζε το γάμο τους σε μπελάδες. Προφανώς, τα έμαθε όλα λάθος από τους γονείς του. Δεν έχει μάθει να αγαπά σωστά. Και σίγουρα για αυτό που έχει γίνει, για να καταλήξει κάποιος στη φυλακή, δεν φταίει μόνο ο ίδιος. Όλα ς ξεκινούν από τις αρχές που πήρε ή δεν πήρε από την οικογένειά του. Κι από την αγάπη που του έδωσε ή δεν του έδωσε.

:7ΜέρεςTV

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό