21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δηλώσεις Τσίπρα στις 12.30 στο Ζάππειο για τις αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου – Στην Κουμουνδούρου ο πρόεδρος του κόμματος – Για «τσουνάμι αλλαγών» κάνουν λόγο κομματικές πηγές

Δηλώσεις στο Ζάππειο θα κάνει στις 12.30 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται αυτή την ώρα στην Κουμουνδούρου όπου συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τις επόμενες κινήσεις για την ανασυγκρότηση. Σύμφωνα με κομματικές πηγές επέρχεται «τσουνάμι αλλαγών» στο κόμμα. 

Με τη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου ξεκίνησε επίσημα ο κύκλος των εσωκομματικών αλλαγών μετά το οδυνηρό για τον ΣΥΡΙΖΑ εκλογικό αποτέλεσμα. Προκειμένου να είναι παρών στις κομματικές διεργασίες, μάλιστα, ο κ.Τσίπρας δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση να παραστεί στην προσύνοδο των ευρωπαίων σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες που μετέχει ως παρατηρητής.

Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκαν δύο τάσεις για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Οι λεγόμενοι “προεδρικοί” επιδιώκουν όλα να γίνουν άμεσα και μέσα στο καλοκαίρι -αλλαγές, ανασυγκρότηση- ενώ η τάση “Ομπρέλα” επιδιώκει διάλογο από μηδενική βάση και δρομολόγηση των αλλαγών μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, είναι εκρηκτικό και το βράδυ των εκλογών εντάθηκε ακόμη περισσότερο- μάλιστα, το βράδυ της περασμένης Κυριακής εκτυλίχθηκε άγριος καυγάς ανάμεσα στον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Παναγιώτη Ρήγα και χρειάστηκε η επέμβαση των ψυχραιμότερων για να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό