14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δεύτερο supercar από την Alfa Romeo το 2026

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τους στόχους που έθεσε η Alfa Romeo για την εντυπωσιακή 33 Stradale αλλά μπορώ να υποθέσω με σχετική ασφάλεια ότι επιτεύχθηκαν. Το περιορισμένης παραγωγής sports car ξεπούλησε πριν καν παρουσιαστεί και εφόσον οι φήμες που τοποθετούσαν την τιμή του στα 2-4 εκατομμύρια ευρώ είναι σωστές, έβγαλε και κέρδος. Στο κάτω-κάτω, αν η Alfa Romeo 33 Stradale δεν είχε πετύχει τους στόχους της, η ιταλική εταιρία δεν θα σκεφτόταν να συνεχίσει στο ίδιο μήκος κύματος με ένα νέο sports car σε 2-3 χρόνια από τώρα!

Όπως αποκάλυψε σε αγγλικό μέσο ο επικεφαλής στρατηγικής της εταιρίας, Cristiano Fiorio, η Alfa Romeo έχει ήδη ξεκινήσει την… έρευνα για το νέο μοντέλο της “Bottega”, όπως ονομάζει το ειδικό τμήμα που ανέλαβε την εξέλιξη και παραγωγή της 33 Stradale. Η εταιρία έχει ρωτήσει τους… καλοστεκούμενους πελάτες της ποιο από τα εμβληματικά μοντέλα του ένδοξου παρελθόντος θα ήθελαν να αποτελέσει την βάση για το νέο sports car και όλοι πρότειναν ονόματα από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, χωρίς όμως να κατονομάζονται από τον Fiorio. Και η 33 Stradale άλλωστε, είναι ένα είδος σύγχρονου φόρου τιμής στο ομώνυμο μοντέλο του 1967. Οι συγκεκριμένες δεκαετίες αποτελούν ούτως ή άλλος την χρυσή εποχή της Alfa Romeo με ονόματα όπως η TZ, η Montreal, η Spider ή ακόμα και η 2000 μεταξύ άλλων, οπότε η επιλογή των διακεκριμένων πελατών δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιο κι αν είναι το μοντέλο που θα δούμε σε μερικά χρόνια από τώρα, η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη, λιγότερα από 50 αυτοκίνητα, γιατί όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Fiorio “αν ξεπεράσεις αυτό το νούμερο, τότε χάνεις την πραγματική τέχνη και γίνεται business-as-usual”. Η Bottega λοιπόν πρέπει να είναι κερδοφόρα ή αν μη τι άλλου, να μην είναι ζημιογόνα, μέσα σε αυτό το περιθώριο οπότε να είσαι σίγουρος ότι τα βαλάντια στα οποία θα απευθύνονται τα προϊόντα της θα είναι ιδιαιτέρως υψηλά. Ίσως μέρος του μελλοντικού καταλόγου της, όπως κάποια έργα τέχνης ή κάποιες ειδικές εκδόσεις του scudetto ή κάποιο κράνος να είναι πιο προσιτό, αλλά και πάλι, μην περιμένεις πολλά…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό