17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δες την αντλία θερμότητας που έχει το Model Y και δεν έχουν τα άλλα Tesla

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί το νέο Model Y να μοιράζεται το 75% των εξαρτημάτων του με το Model 3, αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι το νέο SUV της Tesla δεν φέρει την τελευταία και πιο σύγχρονη τεχνολογία της αυτοκίνησης.

Ένα από τα χρόνια παράπονα των πελατών της αμερικάνικης εταιρίας είναι ότι αυτή εξελίσσει τα αυτοκίνητά της έχοντας κατά νου το ήπιο κλίμα της California, όπου και εδρεύει η Tesla και αρχικά είχε το μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων.

Όσο, όμως, μεγάλωνε η εταιρία τα παράπονα από ανθρώπους που κατοικούν σε περιοχές με πιο χαμηλές θερμοκρασίες ήταν όλο και πιο συχνά και έντονα, καθώς οι οδηγοί των μοντέλων της Tesla έβλεπαν την ηλεκτρική αυτονομία των αυτοκινήτων τους να μειώνεται σημαντικά, ειδικά όταν έπρεπε να ενεργοποιήσουν το σύστημα κλιματισμού για να ζεσταθούν. Ο λόγος, φυσικά, είναι ότι η ενέργεια για τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού αντλείται από τη μπαταρία.

Έτσι, στο Model Y, με το οποίο η εταιρία ευελπιστεί ότι θα αυξήσει δραματικά τις πωλήσεις της σε κάθε γωνιά του πλανήτη διαθέτει ξεχωριστή αντλία θερμότητας για να ζεστάνει την καμπίνα των επιβατών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό