22.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής ΥΔ των περισσότερων από τους δικαιούχους της επιδότησης λιπασμάτων

Ειδήσεις Ελλάδα

Καρδίτσα 22.12.2022

Επιμέλεια:Γεώργιος Θωμ. ΠαπαδημητρίουΛογιστής – Φοροτεχνικός Επιστημονικός Συνεργάτης TaxHeavenΜέλος Δ.Σ.  Π.Ο.Φ.Ε.Ε. [Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών]Επικεφαλής Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων  Π.Ο.Φ.Ε.Ε. Πρόεδρος Σ.Ε.Ε.Λ.Φ.Ο.Κ. [Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγων Ν. Καρδίτσας]Γ.Γ. ΓΕ.Ο.Φ.ΙΝ. [Γεωργικό Οικονομικό Φορολογικό Ινστιτούτο]Υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ.  & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Εμπορικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας

Υπάρχει ένα ρητό που λέει «καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς». Εγώ θα το παραφράσω λέγοντας «άμα δεν μπορείς, καλύτερα να μη γράφεις».

Έχουμε δύο μέρες τώρα που ασχολούμαστε με ένα άχρηστο θέμα, αυτό της υπεύθυνης δήλωσης. για ποιο λόγο; Γιατί δύο ρημάδες σειρές δεν μπορούν να γραφούν ξεκάθαρα και θα πρέπει να γίνουμε μαντείο των Δελφών.

Η απόφαση έγραφε για την υποχρέωση υποβολής της Υ.Δ. από τους δικαιούχους. Ποιους δικαιούχους; Των λιπασμάτων και των γουνοφόρων. Βάζουν και την αναφορά στην απόφαση της ΕΕ, την οποία για να τη βρεις πρέπει να έχεις master στους υπολογιστές και να είσαι χάκερ εξειδικευμένος στις αναζητήσεις.

Μετά από ώρες επικοινωνίας μας, με όποιο γραφείο όπου μπορεί να φανταστεί κανείς, αποφασίζουν να μας κάνουν τη χάρη: εκδίδεται ανακοίνωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αναδεικνύοντας τη μοναδική τους για μία ακόμη φορά ικανότητα: να τα κάνουν μπάχαλο.

Στην ανακοίνωση όπου υποτίθεται γίνονται οι απαραίτητες διευκρινίσεις, ο κόσμος μπερδεύεται ακόμη περισσότερο: κάνουν αναφορά σε υπόχρεους ζωοτροφών και γουνοφόρων, στο τέλος της ανακοίνωσης εξαιρούν από την υποχρέωση του έχοντες λάβει ενίσχυση ζωοτροφών, ενώ η αναφορά στη απόφαση ΕΕ C(2022) 1890 final της 23/03/22 είναι το κερασάκι στην τούρτα, αφού ούτε οι ίδιοι με όσους μίλησα μπορούσαν να με ενημερώσουν επακριβώς ποιους αφορά, αλλά έπρεπε να υπάρχει αναφορά γιατί προκύπτει ευρωπαϊκή υποχρέωση αφετέρου.. Πφφφφφ.

Σήμερα, μετά από χθεσινή -αργά το απόγευμα- επικοινωνία και συνομιλία με τον Πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, οριστικοποιήθηκε το ορθό του πράγματος, ότι δεν απαιτείται υποβολή Υ.Δ. σχεδόν για όλους τους αιτούντες την ενίσχυση των λιπασμάτων.

Ζητήθηκε κάτι πιο συγκεκριμένο και γραπτώς, για το οποίο δεσμεύτηκαν. Τιμώντας το λόγο τους, εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία η υποχρέωση περιορίζεται σε ελάχιστους πλέον δικαιούχους.

Αρκετά ταλαιπωρηθήκαμε όλοι μας με αστειότητες.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ (Ελπίζω…)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό