19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Δεν υπάρχει μόνο το δικαίωμα να διαδηλώνεις, αλλά και ο σεβασμός των κανόνων»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός μίλησε για τα επεισόδια σε διαδήλωση στην Πίζα πριν από δύο εβδομάδες

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε σήμερα στις συγκρούσεις αστυνομικών με μαθητές και φοιτητές και στη χρήση γκλοπ από ένα μέρος των μελών της αστυνομίας, σε διαδήλωση στην Πίζα, πριν από δύο εβδομάδες.

«Δεν υπάρχει μόνο το δικαίωμα να διαδηλώνεις, το οποίο δεν αμφισβητεί κανείς. Υπάρχει και η υποχρέωση να σέβεσαι τους κανόνες που έχουν οριστεί και οι οποίοι έχουν κριθεί επανειλημμένα συμβατοί με το Σύνταγμα», δήλωσε η Μελόνι κατά τη διάρκεια συνάντησής της με εκπροσώπους της ιταλικής αστυνομίας σήμερα στη Ρώμη, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Δεν πρόκειται για κενές τυπικότητες, αλλά για τους κανόνες του δημοκρατικού παιχνιδιού. Χωρίς τους κανόνες αυτούς πρόκειται για ένα άλλο παιχνίδι, και όποιος θέλει να το παρουσιάσει ως δημοκρατικό, παραβιάζει τους κανόνες», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Η Τζόρτζια Μελόνι, τέλος, δήλωσε ότι θα πρέπει να εξακριβωθεί με πλήρη ανεξαρτησία τι ακριβώς συνέβη στην Πίζα και ότι «στόχος της σημερινής συνάντησης ήταν μια συζήτηση για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η τήρηση της δημόσιας τάξης».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό