17.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δεν υπάρχει μια ορατή πολιτική προσέγγιση του ζητήματος στη Γάζα

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τον Τάκη Σπηλιόπουλο, παραχώρησε ο Σπύρος Μπλαβούκος.

Πιο συγκεκριμένα ο Καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών σχολίασε πως «Έχουμε μια σύγκρουση μεταξύ δυο μερών και υπάρχουν και τρίτοι δρώντες που έχουν έναν ρόλο να παίξουν και δεν είναι μόνο η Αμερική που γνωρίζουμε πολύ καλά ή το Ιράν, είναι ο ρόλος των Αραβικών χωρών και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να παρέμβει με όποιον τρόπο μπορούσε, είναι μια πονεμένη ιστορία. Υπάρχουν χώρες και δρώντες που δυνητικά θα μπορούσαν να παίξουν κάποιον ρόλο».

Ο κ. Μπλαβούκος τόνισε πως «Το Ισραήλ βρίσκεται σε μια κατάσταση υπαρξιακής απειλής γιατί ξέρει ότι εάν δεν ανταποδώσει το χτύπημα πολλαπλάσια, γιατί αυτό κάνει αυτή την στιγμή, θα τεθεί εν αμφιβόλω η ίδια η ύπαρξη του στο προσεχές μέλλον», «Δεν υπάρχει μια ορατή πολιτική προσέγγιση του συγκεκριμένου ζητήματος, αυτή την στιγμή εστιάζουμε στην άσκηση βίας χωρίς να υπάρχει πολιτικό διακύβευμα στην όλη υπόθεση, καταλήγουμε στο μια μάχη μέχρι τέλους».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό