30 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός, έχασε το ευρωπαϊκό στα πέναλτι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός μπορεί να νίκησε την ισλανδική Βαλουρ με 31-27 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το European Cup του χάντμπολ ηττήθηκε όμως στα πέναλτι με 4-5 και είδε την ισλανδική ομάδα να σηκώνει το τρόπαιο στην έδρα του. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να γίνουν η τέταρτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο στο συγκριμένο άθλημα.

Πιο συγκεκριμένα ο Φίλλιπος Βέροιας το 2003 και ο Διομίδη Άργους το 2012 κατέκτησαν το Challenge cup ενώ το 2021 η ΑΕΚ κατέκτησε το European Cup.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και βρήκε ενέργεια από την εξαιρετική του άμυνα και τις εντυπωσιακές επεμβάσεις του τερματοφύλακα Κοτανίδη. Επιθετικά, με μπροστάρη τον Σάββα μπόρεσε να καλύψει γρήγορα την διαφορά των 4 ων γκολ που «κουβαλούσε» από την ήττα στην Ισλανδία και έκλεισε νικηφόρα το ημίχρονο με 16-11.

Flash.gr

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με προσήλωση στην άμυνα και με σωστές επιλογές στην επίθεση «εκτόξευσε» την διαφορά ακόμα και στους 8 πόντους, βάζοντας συχνά στην εξίσωση και τους περίπου έξι χιλιάδες φιλάθλους του, που βρίσκονταν στο γήπεδο, συνθέτοντας μια «εκρηκτική» ατμόσφαιρα.

eurokinissi

Ακριβώς δέκα λεπτά πριν το φινάλε, με μια αντεπίθεση, η Βαλούρ έφερε το ματς στο -4 και συνολικά στην ισοπαλία βάζοντας δύσκολα στους ερυθρόλευκους, οι οποίοι σε ένα συγκλονιστικό φινάλε με το σκορ στο 31-27 δεν βρήκαν το νικηφόρο γκολ και το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι.

eurokinissi

Εκεί όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε τελικώς με 4-5. Μοιραίος για τους ερυθρόλευκους ο Σάββας ο οποίος αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι.

Βαλούρ: Όσκασρσον (εύστοχος), Μάγκνουσον (εύστοχος), Φκουσταβσον (εύστοχος)Ρούναρσον (εύστοχος) Γιόνσον(εύστοχος)

Ολυμπιακός:Σλίβκοβιτς (εύστοχος), Παπαβασίλης(ευστοχος), Τζήρας(εύστοχος),Δομπρής(ευστοχος), Σάββας(άστοχος)

Ολυμπιακός, Μπάμπιτς: Κοτανίδης, Παπαντωνόπουλος, Μιχαηλίδης, Κάβτσιτς,Καραμπουρνιώτης, Σάββας, Σλίβκοβιτς, Μοντόρο, Πασσιάς, Μπάγιος, Τζίμπουλας, Βίντα, Παπαβασίλης, Τζηράς, Τσιγαρίδας, Δομπρής, Κανδύλας

Βαλούρ, Όσκαρσον: Γκούσταβσον, Πέτουρσεν, Φίλκινσον, Στέφανσον, Γκούντμουνσον, Σίγκουρντσον, Θόρνταρσον, Ρούναρσον, Νόρντμπεργκ, Γκίσλασον, Θόρντβαλσον, Μπρένμπουργκ, Φίνσον, Σιγκούρεσον, Όσκαρσον, Ρούναρσον, Πάλσον, Γιούλιουσον, Βαλντίμαρσον, Χόστερτ, Μάγκνουσον, Γιόνσον, Γκούσταφσον, Πέτερσον

Δημήτρης Καραγιάννης

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό