20.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δεν συζητάμε για μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα όσον αφορά στους ιδιώτες για την εξοικονόμηση ενέργειας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, πραγματοποίησε την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Για το θέμα των παρακολουθήσεων και όσα έγιναν χθες στην εξεταστική, ο Γιάννης Οικονόμου είπε: «Σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε σε δημοσιεύματα καταλαβαίνουμε ότι για άλλα πήγαινε η εξεταστική και άλλα ήρθαν στην επιφάνεια και αυτό αναδεικνύει την υποκρισία Τσίπρα».

«Αποδεικνύεται ότι η ΕΥΠ επι Τσίπρα παρακολουθούσε πολιτικά πρόσωπα. Ο κ. Πιτσιόρλας δεν είχε ιδέα για την υπόθεσή του. Έπρεπε να έρθει στο φως η υπόθεση Ανδρουλάκη. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάγονταν η ΕΥΠ τότε στον κ. Τσίπρα είχε διαρκή ενημέρωση και αναδεικνύονται και άλλες πτυχές που θα δούμε στην πορεία».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι δεν έχει δει να διαψεύδεται η παρακολούθηση Πιτσιόρλα από την ΕΥΠ την εποχή που ήταν στέλεχος της κυβέρνησης Τσίπρα.

Με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ που θα λειτουργήσουν ως οδικός χάρτης για την αντιμετώπιση των μεγάλων κρίσεων ξεκίνησε την ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για να μπορέσουν να υλοποιηθούν όσα εξαγγέλθηκαν χρειάζεται πολιτική σταθερότητα που είναι και ο βασικός μας στόχος, είπε.

Για την κυβέρνηση υπάρχει ένας δρόμος να υπάρξει ο θεματοφύλακας της σταθερότητας αυτής, σημείωσε.

Για να αντέξουμε και να ξεφύγουμε από τον στρόβιλο των κρίσεων χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση και θα μείνουμε προσηλωμένοι σε αυτά, είπε μεταξύ άλλων.

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ασκεί κοινωνική πολιτική στην πράξη, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αναφέρθηκε στους συνταξιούχους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Έκανε αναφορά στο επίδομα μητρότητας και την κατάργηση της εισφοράς 1% για τους δημοσίους υπάλληλους και πρόσθεσε ότι θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο το οποίο θα μπει σύντομα σε διαβούλευση.

Απαρίθμησε τα πέντε σημαντικότερα:

Αυξήσεις στις συντάξεις 6%

Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης

Εφάπαξ ενίσχυση 250 ευρώ τον Δεκέμβριο με διεύρυνση των ωφελούμενων συνταξιούχων

Επέκταση του επιδόματος μητρότητας από την ΔΥΠΑ

Κατάργηση της εισφοράς 1% υπέρ του ταμείου πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων

Θα συνεχίσουμε την στήριξη

Την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέναντι στην ενεργειακή κρίση επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως τόνισε, η στήριξη θα είναι οριζόντια και πρόσθεσε ότι θα υπάρχουν κίνητρα και επιβράβευση για όσους πετυχαίνουν στόχους εξοικονόμησης.

Κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις της Κομισιόν σημείωσε ότι είναι στην κατεύθυνση που κινείται η ελληνική κυβέρνηση όπως το πλαφόν στην τιμή χονδρικής του φυσικού αερίου γενικά και η αποσύνδεση τις τιμής του φυσικού αερίου από το ηλεκτρικό ρεύμα. «Είναι προτάσεις δικές μας που στηρίζουμε και θέλουμε να δούμε σχέδιο προς την κατεύθυνση αυτή. Ήδη έχουμε λάβει στο μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο δημόσιο και δεν συζητάμε για μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα όσον αφορά στους ιδιώτες».

Ερωτηθείς αν θα δοθεί επιπλέον επιδότηση στην θέρμανση απάντησε: «Έχουν ανακοινωθεί οι όροι οι προϋποθέσεις και λεπτομέρειες του επιδόματος θέρμανσης και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και για το φυσικό αέριο. Κάθε καινούρια δυνατότητα που υπάρχει έρχεται να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας στα πολύ δύσκολα που έρχονται μπροστά μας.»

Να μας πει τι θα κάνει ο κ. Ανδρουλάκης για την κυβερνησιμότητα της χώρας

Απάντηση στα όσα είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης στην συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ κλήθηκε να δώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ειδικά όσον αφορά στο αν θα αποδεχθεί να είναι πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης αν η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα.

«Πρωθυπουργούς κάνει ο ελληνικός λαός», σχολίασε ο κ. Οικονόμου. Και συνέχισε: «Ο κ. Ανδρουλάκης έχει μια επιμονή να αποφεύγει τα μεγάλα και σημαντικά που αφορούν τους πολίτες».

Σημείωσε και πάλι ότι ο κ. Ανδρουλάκης μετά το θέμα των επισυνδέσεων έχει έρθει κοντά με τον κ. Τσίπρα και όπως είπε θα είναι καλό αντί να λέει τι δεν θα κάνει να πει τι θα κάνει όσον αφορά την κυβερνησιμότητα της χώρας. «Εμείς, θα διεκδικήσουμε ισχυρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση που οδηγεί σε αυτοδύναμη Ελλάδα. Μια ισχυρή πλειοψηφία όχι κατ’ ανάγκην με πρόσωπα από ένα κόμμα», πρόσθεσε.

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό