18.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

«Δεν πέθανε από υπερβολική δόση κεταμίνης η Τζωρτζίνα» κατέθεσε καθηγητής τοξικολογίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Απόλυτος ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα δεν πέθανε από υπερβολική δόση κεταμίνης εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο διευθυντής του Εργαστηρίου Τοξικολογίας και Εγκληματολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αριστείδης Τσατσάκης, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης της 34χρονης κατηγορουμένης από την Πάτρα.

Ο καθηγητής τοξικολογίας, ο οποίος συστήθηκε στους δικαστές ως «ο πιο γνωστός τοξικολόγος στο πεδίο του στον κόσμο», κατέθεσε: «Η συνολική μου άποψη είναι ότι η διερεύνηση ως προς το αποτέλεσμα είναι ελλιπής. Δεν πιστοποιεί αυτό το αποτέλεσμα, ότι έχω μια δηλητηρίαση που προκάλεσε τον θάνατο. Αυτό δεν σημαίνει αν έγινε έτσι ή δεν είναι, εγώ μιλάω επιστημονικά στο ποιες είναι οι ελλείψεις που δεν αποδεικνύουν το αποτέλεσμα», είπε, προσθέτοντας ότι οι εξετάσεις που έγιναν δεν αποδεικνύουν «κλασική δηλητηρίαση», καθώς, όπως σημείωσε, «τα όργανα δεν εξετάστηκαν για ίχνη κεταμίνης».

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι δεν γνωρίζει από ποιον έχει χορηγηθεί στη Τζωρτζίνα η κεταμίνη. «Το κορίτσι έπαιρνε τόσα φάρμακα. Όλα είναι τοξικά. Με οποιοδήποτε ή με τη μίξη αυτών θα μπορούσε να πεθάνει από τοξικότητα. Αυτό που βρέθηκε είναι σύμφωνο με το πρωτόκολλο. Εάν η αιτία ήταν η κεταμίνη, θα έπρεπε να έχει δοθεί 10-15-20 λεπτά πριν το περιστατικό… Εγώ αυτή τη στιγμή λέω ότι ας μην πιανόμαστε από το 6,5, γιατί εξαρτάται από πού ελήφθη το αίμα, ποια στιγμή».

Ο μάρτυρας, ο οποίος δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από την υπεράσπιση έκανε λόγο για «μεθοδολογικό λάθος», με τον συνήγορο της 34χρονης να επαναφέρει το αίτημα για εξέταση του αίματος του παιδιού.

Συνήγορος κατηγορουμένης: Παγκοσμίως έχει πιστοποιηθεί πόση είναι η θανατηφόρα δόση κεταμίνης;

Μάρτυρας: Όχι, δεν υπάρχει.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό