17 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το Ιράν ενεπλάκη στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία δέχθηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους μετά την έναρξη του πολέμου, επανέλαβε ότι ο στόχος του Ισραήλ να καταστρέψει πλήρως τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα αλλάξει.

Υποστήριξε δε ότι η επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων του IDF στη Γάζα δεν θα εμποδίσει την επιστροφή των ομήρων.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη συμμετοχή του Ιράν στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, ο Νετανιάχου είπε: «Το Ιράν υποστηρίζει τη Χαμάς… Δεν μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι σε αυτή τη συγκεκριμένη επιχείρηση, αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, συμμετείχαν στον μικροσχεδιασμό».

«Αλλά, δεν υπάρχει Χαμάς χωρίς το Ιράν» πρόσθεσε.

Νετανιάχου: Είμαστε στο δεύτερο στάδιο του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς, «οχυρό του κακού» η Γάζα

Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ κατηγορεί ανοιχτά το Ιράν πως κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις τόσο της Χεζμπολάχ, στα βόρεια σύνορα με τον Λίβανο, όσο και των Χούθι της Υεμένης ή εξτρεμιστικών οργανώσεων του Ιράκ. Το τελευταίο διάστημα Ισραηλινοί αξιωματούχοι είχαν πει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το Ιράν βοήθησε στον σχεδιασμό της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς, κατά την οποία σφαγιάστηκαν πάνω από 1.400 άμαχοι.

Το γεγονός ότι ο Νετανιάχου αποφεύγει να το δείξει ως άμεσο υπεύθυνο αντανακλά την πρόθεση του Τελ Αβίβ να αποφύγει αυτή τη στιγμή μία περαιτέρω κλιμάκωση, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλήρους κλίμακας περιφερειακό πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

«Με ενδιαφέρει μόνο η οικονομία των πυρομαχικών»

Ανέφερε ακόμη ότι είναι υπέρ του κλεισίματος ορισμένων κυβερνητικών υπουργείων και της αύξησης των κρατικών δαπανών.

«Η μόνη οικονομία που με ενδιαφέρει τώρα είναι η οικονομία των πυρομαχικών», είπε.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό