18.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

«Δεν μπορούν και δεν θέλουν να συντονίσουν τα βήματα της πλειοψηφίας των λογιστών»

Ειδήσεις Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Όποιος ήλπιζε να βγει «καπνός» από την «εαρινή» Ολομέλεια των Προέδρων των ενώσεων, έμεινε με την ….ελπίδα. Ήμασταν σίγουροι για το αποτέλεσμα μιας συζήτησης σε ένα σώμα πλήρως ελεγχόμενο από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΟΦΕΕ. Άλλωστε τα ίδια του τα μέλη είπαν ότι για την Ολομέλεια δεν υπήρχε καν απόφαση του ΔΣ. Τόση δημοκρατία, που ούτε σε μέλη του ΔΣ της ΕΦΕΕΑ δεν επέτρεψαν έστω την παρακολούθηση.

Αποδείχτηκε στην πράξη ότι η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας αξιοποιεί την Ολομέλεια των Προέδρων ως φύλλο συκής, με μόνο στόχο να νομιμοποιήσει την αδράνεια της στα μάτια των λογιστών. Κανένας πρόεδρος που προβληματίζεται, κανένας εκλεγμένος σε ΔΣ Ένωσης σε όλη την Ελλάδα δεν πρέπει να αποδεχτεί τέτοιο εμπαιγμό.

12 μέρες μετά τις κινητοποιήσεις των Ενώσεων στις 12/4 για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, ο Πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ μας ενημέρωσε ότι:«Το σώμα δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να πάρει αποφάσεις. Ο ίδιος είναι αντίθετος με κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις ή μαζικές διαμαρτυρίες. Δεν μπορεί να γίνονται κινητοποιήσεις για ψύλλου πήδημα είπε χαρακτηριστικά. Εξ άλλου για τις όποιες δυσκολίες στο επάγγελμα φταίνε οι λογιστές που δεν αποκτούν δεξιότητες! Επιπλέον, οι όποιες προτάσεις κατατεθούν, πρέπει να παίρνουν υπόψη τις ανάγκες της χώρας!!». Θα μπερδεύτηκε φαίνεται. Ίσως νόμιζε ότι απευθύνεται στο υπουργικό συμβούλιο.

Η δράση που πρότεινε ήταν η δημιουργία …βίντεο, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τις φορολογικές αστοχίες της κυβέρνησης! Τόση δράση…

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η συγκεκριμένη πλειοψηφία δεν έχει καμία σχέση με τις αγωνίες και τα προβλήματα του κλάδου. Είναι (και το λένε) συνεργάτες των κυβερνήσεων που υλοποιούν στο ακέραιο τις εντολές της ΕΕ για τη συγκέντρωση της παροχής λογιστικών υπηρεσιών σε λίγες και μεγάλες επιχειρήσεις. Προσπαθούν να λύσουν το «πρόβλημα» της ύπαρξης πολλών μικρών επιχειρήσεων και αυτο-απασχολούμενων.

Το λένε σε όλους τους τόνους και σε κάθε ευκαιρία.

Δεν μπορούν και δεν θέλουν να συντονίσουν τα βήματα της πλειοψηφίας των λογιστών, που αγωνίζονται για τη δουλειά, τη ζωή και την αξιοπρέπεια τους. Ο φόβος τους, όπως και ο φόβος των κυβερνήσεων, είναι ο μαζικός και αποφασιστικός αγώνας όσων θίγονται από τις βάρβαρες πολιτικές τους. Ο μόνος δρόμος για όλους εμάς είναι να συντονίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τον αγώνα μας με τα δίκαια αιτήματα που κατατέθηκαν το προηγούμενο διάστημα από τις Ενώσεις της Αττικής, της Λακωνίας, της Εύβοιας, της Χίου, της Κέρκυρας και άλλων. Αυτά που επιβεβαίωσαν με τη συμμετοχή τους συνάδελφοι από 27 Ενώσεις στη σύσκεψη που οργανώθηκε στις 30/3 με πρωτοβουλία της ΕΦΕΕΑ και τη μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 12/4.

Αυτός είναι ο δρόμος μας, κρατώντας ψηλά το κεφάλι.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τα ΑΙΤΗΜΑΤΑ των ΕΝΩΣΕΩΝ και των ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ:

1. Οι  φορολογικές δηλώσεις δεν πρέπει και δεν μπορούν να λήξουν πριν την 30/9/2024. Ακόμα δεν άνοιξε η εφαρμογή, χτες μόλις βγήκαν οδηγίες και ο υπουργός με την περίσσεια αναλγησία που τον διακρίνει, το μόνο που βρήκε να πει είναι ότι θα λήξουν στις 31/7.2. Αποστολή στα myDATA μόνο των εσόδων. Καμιά σκέψη για επιβολή προστίμων για χαρακτηρισμούς εξόδων από την αχαρακτήριστη ΑΑΔΕ. 3. Τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία να είναι η μοναδική πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας. Όχι στην τεκμαρτή φορολόγηση που στοχεύει στον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων, της πλειοψηφίας των πελατών μας.4. Καμία ανοχή στο «κλείδωμα» των δηλώσεων εισοδήματος – ΦΠΑ. Ανάκληση της απόφασης 1020/24.5. Πραγματική νομοθέτηση της ασθένειας με βάση τις ιατρικές βεβαιώσεις και τα ιατρικά πρωτόκολλα. Επιπλέον για το διάστημα ασθένειας ή λοχείας , χορήγηση επιδόματος ασθένειας και απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών χωρίς απώλεια δικαιωμάτων.6. Άμεση κατάργηση του ν. 4557/2018. Ανάκληση των εντολών ελέγχου σε λογιστές. Το μαύρο χρήμα ξέρουν πολύ καλά που βρίσκεται. Δεν είναι ευθύνη των λογιστών ο εντοπισμός του.

Συνεχίζουμε δυναμικά, αποφασιστικά για την κλιμάκωση των αγώνων μας Καλούμε όλες τις Ενώσεις να υπερασπιστούν αγωνιστικά τα δικαιώματα των συναδέλφων. Να πάρουν πρωτοβουλίες στις πόλεις τους, να συντονίσουν το βηματισμό τους κόντρα στη συνειδητή υπονόμευση της διοίκησης της ομοσπονδίας και των κλακαδόρων της.

Ο Μάης να γίνει μήνας δράσης των λογιστών όλης της χώρας.

Είναι ζήτημα της ζωής μας και της αξιοπρέπειάς μας.

Αθήνα, 26/04/2024

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό