23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δεν μπλέκουμε στα εσωτερικά πολιτικά της Βρετανίας

Ειδήσεις Ελλάδα

«Εγώ δεν έκανα τίποτα. Μόνο η παρουσία μου», απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «δεν θα μπλέξουμε σε εσωτερικά πολιτικά», όταν ρωτήθηκε για το ταξίδι του στο Λονδίνο στην τελετή αποφοίτησης μελών του ΟΚΑΝΑ.

Στην εν λόγω εκδήλωση, ο πρωθυπουργός εστίασε στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης σχετικά με τη δημιουργία ενιαίου εθνικού οργανισμού πρόληψης και εξαρτήσεων. «Πρέπει να σπάσουμε το στίγμα και τις προκαταλήψεις ο καθένας δικαιούται δεύτερη ευκαιρία αρκεί να το θέλει». επεσήμανε. «Η δική μας η δουλειά είναι όχι μόνο να ενισχύσουμε περαιτέρω αυτά τα προγράμματα, ενοποιώντας όλα τα προγράμματα καταπολέμησης, πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων σε έναν φορέα. Διατηρώντας την αυτονομία τους και τις διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, οι οποίες είναι επιθυμητές και αναγνωρισμένες και από την επιστημονική κοινότητα, αλλά υπό έναν ενιαίο συντονισμό, ώστε όποιος συμπολίτης μας έχει τη δύναμη κι αισθάνεται την ανάγκη να κάνει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, να γνωρίζει ότι έχει την πολιτεία κοντά του», ανέφερε.

«Το επόμενο βήμα για εμάς είναι η επαγγελματική αποκατάσταση και η μεγάλη σημασία την οποία αποδίδω σε προγράμματα που μπορεί να δρομολογήσει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, τα οποία θα σας δώσουν την ευκαιρία ακριβώς να κάνετε αυτό το επόμενο βήμα. Διότι μια σταθερή επαγγελματική διαδρομή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσετε να συνεχίσετε αυτά τα σημαντικά βήματα προόδου που έχετε κάνει» πρόσθεσε.

«Πάνω απ’ όλα όμως, εσείς πιστέψατε στους εαυτούς σας. Δική σας είναι η επιτυχία. Μοναχική ήταν τελικά αυτή η διαδρομή, το ξέρετε σίγουρα πολύ καλύτερα από εμένα. Θέλω, λοιπόν, να σας ευχηθώ από καρδιάς ό,τι καλύτερο στη ζωή σας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του προς τους θεραπευόμενους, που κατάφεραν να απεξαρτηθούν, ενώ συμπλήρωσε ότι τώρα αρχίζει και το δύσκολο έργο της κοινωνικής επανένταξης.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Θανάσης Θεοχάρης.

Τον πρώτο λόγο, βέβαια, είχαν ο Υπεύθυνος Κοινωνικής Επανένταξης Αλέξανδρος Ψαριανός και δύο απόφοιτοι, που συγκίνησαν μιλώντας για την προσπάθειά τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό