24 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δεν μιλάς όταν δεν πρέπει

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κίνηση του 13ου Athens Open Air Film Festival και της El Sistema Greece Youth Orchestra να αναβάλουν την εκδήλωση της Πέμπτης 15 Ιουνίου στο προαύλιο του Ζαππείου λόγω συμμετοχής στο τριήμερο εθνικό πένθος για το ναυάγιο στην Πύλο, είναι άξια συγχαρητηρίων.

Και δηλώνει ότι η Τέχνη δεν «ζει στον κόσμο της» όπως ενίοτε έχω ακούσει να λέγεται. Οχι. Η Τέχνη φτιάχνεται για την κοινωνία, επομένως συμμετέχει στα κοινά. Συμμετέχει, με τον τρόπο της στην θλίψη.

Σε περιπτώσεις όπως της προχθεσινής τραγωδίας στην Πύλο, ή της νωπής ακόμα στη μνήμη μας «σφαγής στα Τέμπη» με το δυστύχημα του τρένου, η Τέχνη οφείλει να σωπάσει και για λίγο να απομακρυνθεί.

Φυσικά, πολλοί συμμετέχουν σε αυτό το πένθος με αναβολές των προγραμματισμένων εκδηλώσεών τους. Η εκδήλωση του Ζαππείου είναι απλώς ένα παράδειγμα που θεωρώ ότι αξίζει να αναφερθεί επειδή αυτή η εκδήλωση επρόκειτο να εγκαινιάσει τις φετινές θερινές εκδηλώσεις του 13ου Athens Open Air Film Festival, για τις οποίες έχει προηγηθεί σκληρή εργασία ενός ολόκληρου έτους.

Η εκδήλωση στο Ζάππειο ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια ύπαρξης της εταιρείας DISNEY και θα παρουσίαζε την ταινία «Ο βασιλιάς των λιονταριών» (The Lion King) των Ρότζερ Αλερς και Ρομπ Μίνκοφ καθώς και μια ζωντανή μουσική συναυλία από την El Sistema Greece Youth Orchestra.

Σε ανακοίνωσή της, η ορχήστρα αναφέρει ότι «επέλεξε να σιωπήσει ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους ανθρώπους που χάθηκαν. Τα μουσικά μας όργανα θα παραμείνουν στη θήκη τους» (σημειωτέον η El Sistema Greece Youth Orchestra αποτελείται από παιδιά και νέους ηλικίας 9 έως 17 ετών).

«Ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση και εκφράζουμε τη θλίψη και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού ναυαγίου» δηλώνει από την πλευρά του το Athens Open Air Film Festival που μετακίνησε την εκδήλωση για την Δευτέρα, 26 Ιουνίου, στην ίδια τοποθεσία και ώρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό