25.2 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

Δεν μελετάμε νέα μέτρα εν’ όψει εορτών – Παράταση έως 18 Δεκεμβρίου στη δωρεάν διανομή self test

Ειδήσεις Ελλάδα

«Θετικό γεγονός η διαρκώς αυξημένη προσέλευση για την 1η και την 3η δόση»

«Ενόψει εορτών επιβάλλεται σχολιαστική τήρηση μέτρων ατομικής προστασίας και συχνός έλεγχος. Πάνω από όλα είναι αναγκαίος ο καθολικός εμβολιασμός και ο εμβολιασμός με την 3η δόση», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας την ανάγκη για υγειονομική πανστρατιά υπευθυνότητας και αλληλεγγύης.

«Από τον ΕΟΔΥ έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν έχουμε κανένα θάνατο ατόμου που νόσησε 14 ημέρες μετά τη χορήγηση της 3ης δόσης. Επιστημονικές μελέτες στο Ισραήλ έδειξαν στους άνω των 50 ετών ότι η αναμνηστική δόση μείωσε την πιθανότητα θανάτου κατά 90%», συνέχισε ενώ υπενθύμισε ότι από σήμερα οι πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν συμπληρώσει 7 μήνες και δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση, θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

«Είναι θετικό το γεγονός ότι παρατηρείται διαρκώς αυξημένη προσέλευση και για την 1η και για την 3η δόση», συνέχισε ενώ ανέφερε πως την Παρασκευή άνοιξε και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών.

«Στη φάση, που βρισκόμαστε τώρα δεν μελετούμε νέα μέτρα, είτε αυτά αφορούν στην υποχρεωτικότητα, είτε αφορούν άλλου τύπου περιορισμούς», υπογράμμισε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών κατά το σημερινό briefing. Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως η σωστή εφαρμογή του πλαισίου των μέτρων, η συνέχιση της προσπάθειας για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, καθώς και η αξιοποίηση των εργαλείων, που έχουμε για το συχνό testing είναι οι βασικοί παράμετροι και τα εφόδια, που έχουμε στα χέρια μας για να κυλήσει ομαλά η περίοδος των Χριστουγέννων, που είναι σημαντική για κοινωνικούς, οικονομικούς και θρησκευτικούς λόγους προς όφελος του πολίτη.

Ερωτηθείς για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκης στην έκτακτη Σύνοδο της ΔΙΣ, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως αντικείμενο της επαφής των δύο πλευρών είναι το ζήτημα της πανδημίας, αλλά και θέματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, ενώ υπενθύμισε πως βρίσκεται εν ισχύ συγκεκριμένο πλαίσιο, που αφορά το καθεστώς με το οποίο πρέπει να γίνεται η προσέλευση των πιστών στις θρησκευτικές λειτουργίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό