23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Δεν κρύφτηκα και δε θα κρυφτώ πίσω από τη βουλευτική ασυλία»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται για δεύτερη ημέρα η πρόταση δυσπιστίας. Το βράδυ της Τετάρτης (27/3) ανέβηκε στο βήμα και πραγματοποίησε την ομιλία του ο πρώην υπουργός Μεταφορών, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο σύσσωμης της αντιπολίτευσης για την τραγωδία των Τεμπών. 

Απαντήσεις σε όλα όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση έδωσε από βήματος Ολομέλειας ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, επιμένοντας πως δεν κρύβεται πίσω από τη βουλευτική του ασυλία, καθώς όπως είπε, η υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη υπάγεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος περί ποινικής ευθύνης υπουργών.

«Δεν έχω να κρύψω κάτι, ούτε και να φοβηθώ. Σας κοιτώ στα μάτια. Ας φέρει τις αποδείξεις όποιος τις έχει εναντίον μου και ας σταματήσει να κραυγάζει. Είμαι εδώ», ανέφερε, επιμένοντας πως είναι διατεθειμένος να δώσει απαντήσεις θεσμικά στη Βουλή, αλλά όχι στα λαϊκά δικαστήρια.

Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών μάλιστα μίλησε και σε πιο προσωπικούς τόνους. «Νομίζετε ότι εγώ δεν πονάω όπως όλοι οι Έλληνες; Ότι δεν ανατριχιάζω με το δράμα; Ότι έχει περάσει έστω και μια μέρα χωρίς να σκεφτώ το δράμα που ζουν οι οικογένειες; Ότι δεν θα έδινα τα πάντα για να ζουν; Μιλάω ως πατέρας τριών παιδιών», όπως ανέφερε.

Ο Κώστας Καραμανλής έστρεψε τα βέλη του στην αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας πως συγκάλυψη είναι η σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας με σκοπό την πολιτική επιβίωση. «Πρόκειται για παρωδία αντιπολίτευσης. Το κάθε κόμμα έχει δείξει το χειρότερο ιστορικά εαυτό του. Στόχος σας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση και η παράταξη της ΝΔ, όχι εγώ», ανέφερε ο πρώην υπουργός.

«Κανείς δεν θέλει να λάμψει η αλήθεια περισσότερο από μένα», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ. «Έλαβα μια απόφαση, να τοποθετούμαι θεσμικά μόνο. Από τον Οκτώβριο είχα ζητήσει πρόταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη… Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία», πρόσθεσε.

«Εμείς δεν παίξαμε πολιτικό θέατρο όπως άλλοι έκαναν στο Μάτι. Παραιτήθηκα αμέσως, γεγονός ασυνήθιστο για τα πολιτικά πράγματα της εποχής μας…».

«Δεν θα είχαμε όχι μόνο ολοκληρωμένο έργο, δεν θα είχαμε σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση αλλά ούτε καν σύμβαση. Αποφασίστε για τι πράγμα φταίει η κυβέρνηση και ο ομιλών. Ολοκληρώθηκε ή δεν ολοκληρώθηκε η σύμβαση και τα δύο δεν μπορεί να ισχύουν», ανέφερε.

Τόνισε ότι ανέλαβε την πολιτική ευθύνη που είναι εξ ορισμού αντικειμενική και πρόσθεσε με έμφαση πως συγκάλυψη είναι «να διαστρεβλώνεις για να επιβιώνεις πολιτικά και να ευτελίζεις διαδικασίες με λαϊκίστικές κορώνες. Να διαχέεις το μίσος μέσα από σκοτεινά κανάλια στο διαδίκτυο».

Φλωρίδης: Εκστρατεία ψεύδους και παραπλάνησης εκ μέρους της αντιπολίτευσης

Ο Γιώργος Φλωρίδης στην παρέμβασή του τόνισε πως όσοι από τους πολιτικούς του αντιπάλους καταγγέλλουν μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας, είναι «για τα μπάζα», κάνοντας λόγο για εκστρατεία ψεύδους και παραπλάνησης εκ μέρους της αντιπολίτευσης με αιχμή την τραγωδία στα Τέμπη. 

Στη δευτερολογία του, ο κ. Φλωρίδης έστειλε μήνυμα σε εξωθεσμικούς παράγοντες, όπως τους χαρακτήρισε, οι οποίοι, επιχειρούν να αλλοιώσουν τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

«Το μήνυμα προς όσους νομίζουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν έξω από το πεδίο της δημοκρατίας κάνουν μεγάλο λάθος και θα το διαπιστώσουν άλλη μία φορά. Εξωθεσμικοί παράγοντες που επιχειρούν να αλλοιώσουν την λειτουργία της Δημοκρατίας, εφόσον συνεχίσουν να το επιχειρούν, θα υποστούν για μία ακόμη φορά μια συντριπτική ήττα. Αλλά στο γήπεδο της πολιτικής και της αλήθειας», ανέφερε με νόημα ο υπουργός Δικαιοσύνης. 

Η ομιλία του κ. Φλωρίδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου ο οποίος τον χαρακτήρισε «σύγχρονο γενίτσαρο».  

Στη συζήτηση παρενέβη ο Νίκος Ανδρουλάκης προκειμένου να απαντήσει στα συντονισμένα πυρά από γαλάζιους υπουργούς και βουλευτές περί διαπλοκής του ΠΑΣΟΚ και του ίδιου προσωπικά με οικονομικά συμφέρονται. 

«Όλα αυτά που λέτε και αναμασάτε, ότι είμαστε διαπλεκόμενοι, είναι θλιβερά, κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Είναι σιαμαία η Νέα Δημοκρατία με την εγχώρια ολιγαρχία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε σύντομη παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Δείτε live εικόνα από τη 2η ημέρα της συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό