17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δεν θες Bixby, Gemini ή Assistant στο Android; Υπάρχει και το Copilot

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι χρήστες των συσκευών Android έχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές όταν πρόκειται να επιλέξουν μια εφαρμογή assistant στις συσκευές τους. Εκεί που προηγουμένως κυριαρχούσαν το Google Assistant και το Bixby, η άνοδος των AI chatbots είδε αυτά να εξελίσσονται σε κάτι περισσότερο από απλά πεδία κειμένου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε έναν browser. Σήμερα, ανάλογα με τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει, έχετε νέες φρέσκες επιλογές και το Copilot της Microsoft διαμορφώνεται ως μία από αυτές.

Όπως αναφέρει ο Mishaal Rahman, ειδικός σε θέματα Android, η νεότερη έκδοση beta της εφαρμογής Microsoft Copilot (v. 27.9.420225014) σας δίνει τώρα τη δυνατότητα να την ορίσετε ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή βοηθού σας. Αυτό καθιστά το chatbot προσβάσιμο από οπουδήποτε στη συσκευή σας με ένα απλό σύρσιμο ή πάτημα κουμπιού.

Παρότι πρόκειται για μια ευχάριστη προσθήκη για τους χρήστες Android, μην περιμένετε ακόμα μια πλήρως απρόσκοπτη εμπειρία. Προς το παρόν, η ενεργοποίηση του Copilot ανοίγει κυρίως την εφαρμογή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα αρχίσει αμέσως να ακούει, όπως κάποιοι άλλοι βοηθοί, ούτε θα προσφέρει την ανάλυση όσων βρίσκονται στην οθόνη σας.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η λειτουργία δεν θα είναι τόσο χρήσιμη όσο είναι σήμερα το Google Assistant ή το Bixby, ή ίσως ακόμη και αυτό που θα μπορούσε να γίνει με το Gemini. Είναι ακόμα σε beta και η Microsoft είναι πιθανό να συνεχίσει να εργάζεται πάνω στην εφαρμογή προκειμένου να κάνει το Copilot έναν πραγματικά ολοκληρωμένο βοηθό για το Android. Η Microsoft δεν έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημα κάτι τέτοιο, αλλά υποθέτουμε ότι μέχρι τη στιγμή που θα προχωρήσει στη σταθερή έκδοση της εφαρμογής, θα ακολουθήσουν περισσότερες δυνατότητες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό