23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δεν θα χρειάζεται να επικοινωνεί με άλλες εφαρμογές messaging σύμφωνα με την ΕΕ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το iMessage της Apple είναι ασφαλές από τους «παρείσακτους» προς το παρόν. Μετά από έρευνα, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαπίστωσαν ότι το iMessage – μαζί με το Bing, τον Edge και το Microsoft Advertising – δεν κατέχουν αρκετά δεσπόζουσα θέση στις αντίστοιχες αγορές τους ώστε να υπόκεινται σε αυστηρότερη ρύθμιση βάσει του Digital Markets Act. Σε περίπτωση που το iMessage υπαχθεί στους κανόνες του DMA, η Apple θα πρέπει να το καταστήσει διαλειτουργικό με άλλες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων.

Τα τρία προϊόντα της Microsoft και το iMessage πληρούν τα ποσοτικά όρια για υπαγωγή σε κανονιστικές ρυθμίσεις σύμφωνα με το DMA. Η Apple και η Microsoft ξεπερνούν εύκολα τα όρια εσόδων και κεφαλαιοποίησης της αγοράς του νόμου, ενώ οι τέσσερις εν λόγω υπηρεσίες έχουν η καθεμία τουλάχιστον 45 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες στην ΕΕ και πάνω από 10.000 ετήσιους ενεργούς επιχειρηματικούς χρήστες στο μπλοκ.

Ωστόσο, οι εταιρείες ισχυρίστηκαν ότι τα iMessage, Bing κ.λπ. δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν ως υπηρεσίες gatekeeper. Στην περίπτωση της Apple, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι “το μικρό μέγεθος του iMessage σε σχέση με άλλες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων” και άλλοι παράγοντες θα έπρεπε να το απαλλάξουν από τους κανόνες του DMA. Παρά το γεγονός ότι η Google και οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας πίεσαν την ΕΕ να χαρακτηρίσει το iMessage ως υπηρεσία gatekeeper, το μπλοκ πήρε τελικά το μέρος της Apple. Παρόλα αυτά, το εκτελεστικό σκέλος της ΕΕ σημείωσε ότι “θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά όσον αφορά τις υπηρεσίες αυτές, εάν προκύψουν ουσιαστικές αλλαγές”.

Αν και η ΕΕ δεν θα αναγκάσει το iMessage να συνεργαστεί με άλλες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, η Apple άνοιξε την πόρτα για τη διαλειτουργικότητα. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει το πρότυπο ανταλλαγής μηνυμάτων RCS από φέτος, πράγμα που σημαίνει ότι η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ iMessage και Android θα πρέπει να είναι πιο ασφαλής και πλούσια σε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, τα μηνύματα RCS θα εξακολουθούν να είναι σε πράσινες φυσαλίδες, αντί για το μπλε των μηνυμάτων iMessage.

Στο μεταξύ οι Apple και Microsoft δεν έχουν αποφύγει εντελώς τα δεσμά του DMA εν όψει της έναρξης ισχύος των κανόνων στις 7 Μαρτίου. Ορισμένα από τα άλλα προϊόντα τους υπόκεινται στο νόμο, συμπεριλαμβανομένων του Windows και του LinkedIn από την πλευρά της Microsoft και του iOS, του App Store και του Safari στην περίπτωση της Apple. Η Meta, η Google, η Amazon και η μητρική εταιρεία ByteDance του TikTok θα πρέπει επίσης να συμμορφωθούν με το DMA. Ειδικότερα, η ΕΕ έχει χαρακτηρίσει το Messenger και το WhatsApp της Meta ως υπηρεσίες gatekeeper, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεργάζονται ομαλά με άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό