24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δεν θα παραστεί ο Σι Τζινπίνγκ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Κίνα ανέφερε τη Δευτέρα ότι ο ηγέτης Σι Τζινπίνγκ θα παραλείψει για πρώτη φορά μια σημαντική συνάντηση των 20 κορυφαίων οικονομιών του κόσμου, με τον πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ να ταξιδεύει στη θέση του στην εκδήλωση στο Νέο Δελχί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η απουσία του Σι από τη σύνοδο κορυφής της G20 έρχεται καθώς οι εντάσεις υποβόσκουν μεταξύ της Κίνας και της διοργανώτριας χώρας Ινδίας λόγω των αμφισβητούμενων συνόρων τους και των αυξανόμενων δεσμών του Νέου Δελχί με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ερωτήματα σχετικά με την παρουσία του Σι στη συνάντηση προκλήθηκαν για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, όταν το Reuters ανέφερε ότι ο Κινέζος ηγέτης ήταν πιθανό να την χάσει, επικαλούμενο δύο ανώνυμους Ινδούς διπλωμάτες.

Σε τακτική συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε ότι ο Λι θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής το Σάββατο και την Κυριακή, χωρίς να αναφέρει τον Σι.

Ο Μάο Νινγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου, απέφυγε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον λόγο της μη συμμετοχής του Σι – η οποία θα ήταν η πρώτη φορά που ο κορυφαίος ηγέτης της Κίνας θα χάσει μια σύνοδο κορυφής της G20.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό