24 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δεν θα επιτρέψουμε εγκαθίδρυση τρομοκρατίας στα νότια σύνορα μας

Ειδήσεις Ελλάδα

«Δεν θα επιτρέψουμε την εγκαθίδρυση της τρομοκρατίας κατά μηκος των νότιων συνόρων της». με αυτό το βασικό συμπέρασμα κατέληξε η συνεδρίαση του έκτακτου κυβερνητικού ασφαλείας στην Τουρκία.

Μετά από περίπου τρεις ώρες ολοκληρώθηκε  η έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη ασφαλείας που συγκάλεσε ο Ταγίπ Ερντογάν  μετά τον θάνατο 9 στρατιωτών στο βόρειο Ιράκ μετά από επιθέσεις του PKK.

Στην ανακοίνωση της διεύθυνσης επικοινωνιών της Τουρκικής προεδρίας τονίζεται ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τη μάχη της εναντίον της τρομοκρατίας και ότι είναι πρόθυμη να καταστρέψει οποιαδήποτε τρομοκρατική απειλή ανεξάρτητα από το ποιος κρύβεται από αυτή. Παράλληλα στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι έχουν εξουδετερωθεί τις τελευταίες ώρες 45 τρομοκράτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν ξεκινήσει η έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κυβερνητικό εταίρο Ντεβλέτ Μπαχτελί αλλά και την πρόεδρο του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ.

Η ανακοίνωση της Τουρκικής προεδρίας

«Στη συνάντηση, αξιολογήθηκαν στο σύνολό τους οι αντιτρομοκρατικές στρατηγικές μας και τα βήματα που λάβαμε και θα λάβουμε στο πλαίσιο της προδοτικής τρομοκρατικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε χθες στην επιχειρησιακή ζώνη στο βόρειο Ιράκ και η στρατηγική της Δημοκρατίας της Τουρκίας να αποτρέψει και να καταστρέψει τις απειλές για την επιβίωσή της από την πηγή τους.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG/KCK και τους υποστηρικτές της με επιμονή και αποφασιστικότητα. Στις επιχειρήσεις που ξεκίνησαν μετά την προδοτική επίθεση, εξουδετερώθηκαν συνολικά 45 τρομοκράτες, 36 στο βόρειο Ιράκ και 9 στη βόρεια Συρία.

Αυτός ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να εξουδετερωθεί ο τελευταίος τρομοκράτης. Η αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση, η οποία έχει φτάσει στο σημείο εξαφάνισης εντός των συνόρων μας, έχει υποστεί πολύ μεγάλες απώλειες ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων διασυνοριακών μας επιχειρήσεων.

Καθώς η τρομοκρατική οργάνωση βρίσκεται στη γωνία στη Συρία και το Ιράκ, απόπειρες για την εκ νέου ενδυνάμωση και την αναζωογόνηση της οργάνωσης έχουν επίσης αποκτήσει δυναμική.

Πρόσφατα, οι αυξανόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των στρατευμάτων μας που υπηρετούν εκτός των συνόρων μας είναι ένα ύπουλο μέρος των σεναρίων για την αναβίωση της οργάνωσης. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ την εγκαθίδρυση «τρομοκρατίας» κατά μήκος των νότιων συνόρων της, με κανένα πρόσχημα ή λόγο.

Στο πλαίσιο του δικαιώματος της αυτοάμυνας και των διμερών συμφωνιών, θα καταστρέψουμε οριστικά οπουδήποτε υπάρχει τρομοκρατική απειλή, στρατόπεδο, καταφύγιο , σχηματισμός ή σύμπλεγμα, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό, είναι η κύρια προτεραιότητά μας. Οι αυτονομιστές θα λογοδοτήσουν για κάθε σταγόνα αίμα που χύνουν.

Είμαστε αποφασισμένοι να τους απογοητεύσουμε που παίζουν καθοριστικό ρόλο στις παγίδες που έχουν στηθεί για να αποτρέψουν τον στόχο μας για τον αιώνα της Τουρκίας και αυτούς που κρατούν τα νήματα τους».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό