27.8 C
Athens
Τρίτη, 11 Ιουνίου, 2024

Δεν εκλέχθηκα για την προϋπηρεσία μου αλλά για να σπάσω αυγά

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha παραχώρησε σήμερα Δευτέρα (4/12) ο Στέφανος Κασσελάκης, στην οποία αναφέρθηκε στις εξελίξεις που συνεχίζουν να «τρέχουν» στον ΣΥΡΙΖΑ, για τους «11» που συγκροτούν τη δική τους Κ.Ο. και τη στρατηγική που θα χαράξει στο μέλλον.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως: «Είμαι προσηλωμένος να ενώσω τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο που αυτή τη στιγμή αισθάνεται αγχωμένος με ένα κόμμα που θα είναι ευρύ και αξιοκρατικό».

«Το βασικό είναι να παραμείνω Στέφανος για τον κόσμο γιατί δεν εκλέχθηκα στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική μου προϋπηρεσία, αλλά για την ανθρωπιά μου και την πρόθεσή μου να σπάσω αυγά», τόνισε ο κ. Κασσελάκης και σημείωσε ότι «έχω αναλογιστεί το τι μεσολάβησε και οδήγησε στη διάσπαση. Ω γέγονε γέγονε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να γίνει κόμμα των μελών, ένα κόμμα που να είναι ανοικτό και αξιοκρατικό. Τα όργανα θα υπάρχουν και θα παράγουν πολιτική, αλλά οι οργανώσεις των μελών θα πρέπει να αισθάνονται ότι ανήκουν σε ένα κόμμα που τους αφουγκράζεται».

Σε ερώτηση για τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Υπάρχουν αποχωρήσεις, υπάρχουν και εισροές και ο τόπος έχει ανάγκη από ένα κόμμα που θα είναι ανεξάρτητο και χωρίς χρέη στις τράπεζες. Εμείς είμαστε προσηλωμένοι στο μέλλον θα το δείτε στην πράξη».

Για τη δήλωση του Αλέξη Χαρίτση ότι «η αποχώρηση ήταν μονόδρομος» είπε ότι «τη συνείδησή μου την έχω καθαρή, προσπάθησα να είμαι ενωτικός από την πρώτη μέρα. Οι ελπίδες και οι αγωνίες του προοδευτικού κόσμου θα εκφραστούν από τον ΣΥΡΙΖΑ». Για τα οικονομικά του κόμματος και τι παρέλαβε είπε ότι «είναι εσωτερικά ζητήματα, θα νοικοκυρέψουμε το κόμμα. Τα οικονομικά του κόμματος είναι καλύτερα από της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Περάσαμε μία διάσπαση, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο χαμηλότερο σημείο, οι δημοσκοπήσεις το αντικατοπτρίζουν, έχουμε σχέδιο για την ανασυγκρότηση, θα το διαπιστώσει ο κόσμος».

Κασσελάκης: «Πάμε για νίκη στις ευρωεκλογές»

«Έχουμε ευρωεκλογές σε μία Ευρώπη που καλπάζει η ακροδεξιά. Αυτό με γεμίζει ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακόψει την άνοδο της ακροδεξιάς. Πρώτος στόχος για τις ευρωεκλογές να σεβαστούμε τη νοημοσύνη του Έλληνα. Να μην βάλουμε celebrities στο ψηφοδέλτιο. Στις ευρωεκλογές πάμε για την απόλυτη ανατροπή, να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Είναι εθνική ανάγκη, επιτέλους να δώσει ο κόσμος την απάντησή του στον κ. Μητσοτάκη, ώστε να σταματήσει να έχει το άλλοθι του 41%» υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης.

Όσον αφορά για τα άτομα που θα κατέβουν στις ευρωεκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε: «Η Έλενα Κουντουρά και ο Κώστας Αρβανίτης θα είναι προφανώς στο ψηφοδέλτιο μας. Είναι πολύ έμπειρα στελέχη, θα βοηθήσουν τους υπόλοιπους να γίνουν μία ομάδα. Οι υπόλοιποι θα αναδειχθούν από προκριματικά ψηφοδέλτια. Θα μπορέσουν να κάνουν αίτηση στο κόμμα και μετά να περάσουν από την κοινωνία και να δείξουν τη διάδραση με την κοινωνία. Τα μέλη του κόμματος θα επιλέξουν ποιοι θα είναι υποψήφιοι. Αυτό είναι βάση του καταστατικού μας».

«Θέλουμε ανθρώπους με ένσημα» πρόσθεσε. «Όλα αυτά θα περάσουν και από το Συνέδριο του κόμματους και πάνω απ όλα θα σεβαστώ τα μέλη του κόμματος».

«Ως υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές με ρώτησαν πως είστε με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι κατά της αριστείας. Αυτό δεν ισχύει. Η αριστεία δεν είναι τα πτυχία, γιατί αν ήταν αυτά ο κ. Μητσοτάκης θα ήταν άριστος. Άριστος είναι ένας καλός πολίτης που με αυταπάρνηση προσφέρει στον τόπο του. Άριστος είναι ένας νοσηλευτής ας πούμε» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την αριστεία.

Αριστεία δεν είναι τα πτυχία. Αν ήταν τα πτυχία, ο κ. Μητσοτάκης θα ήταν άριστος.Άριστος είναι αυτός ο οποίος με αυταπάρνηση προσφέρει στον τόπο του. Για μένα, οι άριστοι της κοινωνίας είναι οι νοσηλευτές, είναι οι πυροσβέστες, ειναι οι άνθρωποι στους οποίους η κοινωνία…

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) December 4, 2023

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό