19 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Δεν εγκαταλείπουμε τον εμπορικό μας στόλο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα «θα είναι παρούσα σε κάθε ενέργεια που θα εξασφαλίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και για συμβολικούς αλλά και για λόγους ουσίας», καθώς όπως είπε δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον εμπορικό της στόλο, έστειλε μιλώντας στη Βουλή για την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, ο υπουργός επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της χώρας μας με μια φρεγάτα που θα έχει αμυντικό και συνοδευτικό χαρακτήρα στην επιχείρηση που ηγείται το Ηνωμένο Βασίλειο για την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας.

Αφού χαρακτήρισε εξαιρετικά εύθραυστη την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, ο υπουργός Εξωτερικών εξήγησε πως η ενεργοποίηση των Χούθι έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία καθώς και μόνο η απειλή, όπως ανέφερε, έχει δημιουργήσει τεράστια επιβάρυνση στο διαμετακομιστικο εμποριο.

«Έχουν αυξηθεί τα ασφάλιστρα των πλοίων και υπάρχει μετακύλιση στα εμπορεύματα. Αυτό βραχυπρόθεσμα και κυρίως μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα έχει αρνητικές συνέπειες στο διεθνές εμπόριο, αλλά και στα δημοσιονομικά των χωρών», όπως εξήγησε.

Αναφερόμενος πάντως συνολικά στην κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, υπογράμμισε ότι «η κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν είναι καλή, δεν φαίνεται να υπάρχει άμεση αποκλιμάκωση και οι οποίες ειρηνευτικές προσπάθειες προσκρούουν σε μείζονα ζητήματα όπως αυτό των προσφύγων και των ομήρων».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό