20.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δεν έχουν «μπει» ακόμη στο Ταμείο Ανάκαμψης

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εξαγγελία του υπουργού Υγείας για τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ πήρε σάρκα και οστά όμως η χρηματοδότησή τους από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι «κλειδωμένη».

Το αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ομιλία του στην ετήσια ημερίδα για την Εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας για την Ελλάδα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που συμμετείχε σήμερα, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, σε πάνελ ημερίδας με θέμα «Social resilience – towards a more inclusive Greek public health system», είπε χαρακτηριστικά: «Τα λεγόμενα απογευματινά χειρουργεία, για να ξεκαθαρίσω και μία ενδεχόμενη παρεξήγηση, δεν έχουμε συμφωνήσει με την Επιτροπή για τα απογευματινά χειρουργεία και το πρόγραμμα χρηματοδότησης από το ταμείο».

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, «είμαστε στη φάση που ετοιμαζόμαστε να καταθέσουμε το αίτημα κατά τον νόμιμο τρόπο και να εξεταστεί από τις Ευρωπαϊκές Αρχές η επιλογή ή όχι αυτού του προγράμματος και η νόμιμη σύνδεσή του με κάποια από τις υφιστάμενες δράσεις».

Εξέφρασε ωστόσο την πεποίθησή του ότι «κι εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας σωστά και θα το ταιριάξουμε εκεί που πρέπει να ταιριάξει και οι Ευρωπαϊκές Αρχές». «Θα αναγνωρίσουν ότι εδώ μιλάμε για μία κομβική θεμελιώδη μεταρρύθμιση του συστήματος, που αν την επιτύχουμε να δουλέψει σωστά θα μείνει για τα επόμενα πενήντα χρόνια στην Ελλάδα», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό