23.1 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Δεν έχει υπογράψει ακόμη το deal που εκτίναξε την αξία της στο 1 τρισ. δολάρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Όταν η  Herz ανακοίνωνε στις 25 Οκτωβρίου ότι θα παραγγείλει 100.000 ηλεκτρικά οχήματα από την Tesla, λειτουργούσε ως καύσιμο για την μετοχή της τελευταίας, που επιδόθηκε σε ένα ξέφρενο ράλι. Κάπως έτσι η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας του Ίλον Μασκ έσπασε το φράγμα των 1 τρισ. δολαρίων, χάρη σε ένα deal με μία επιχείρηση που είχε έρθει αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία. 

Ωστόσο ο Μασκ έρχεται τώρα- μέσω του αγαπημένου του μέσου, του Twitter- να ανακοινώσει ότι η Tesla δεν έχει προς το παρόν υπογράψει σχετικό συμβόλαιο με τη Hertz. 

To CNBC επιχείρησε να αποσπάσει ένα σχόλιο από τις Hertz και Tesla, αλλά καμία εκ των δύο εταιρειών δεν ήταν διαθέσιμη για σχόλιο. 

Ο προσωρινός CEO της Hertz, Μαρκ Φιλντς, είχε πει την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων είχε αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Tesla «πολλούς μήνες πριν»  με στόχο να ανανεώσει τον στόλο της με ηλεκτρικά οχήματα.

Να σημειώσουμε ότι ο Μασκ, που ελέγχει ποσοστό 20% στην Tesla, είναι σήμερα χάρη στο ράλι της μετοχής ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, υποσκελίζοντας ακόμη και τον Τζεφ Μπέζος. 

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό