18.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δεν έχει τελειωμό η μάστιγα των βιασμών στην Ινδία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ινδική αστυνομία συνέλαβε άλλους πέντε άνδρες που φέρονται να σχετίζονται με τον ομαδικό βιασμό Ισπανίδας τουρίστριας, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων σε οκτώ, όπως μετέδωσαν την Τρίτη τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Η επίθεση εναντίον της γυναίκας, η οποία βρισκόταν σε ταξίδι με μοτοσικλέτα μαζί με τον σύζυγό της, έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή Dumka στο ανατολικό κρατίδιο Jharkhand της Ινδίας, όπου το ζευγάρι είχε κατασκηνώσει. 

Το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India μετέδωσε πλάνα από πέντε υπόπτους με χειροπέδες και δεμένους μεταξύ τους σε μια σειρά με σχοινί, μπροστά σε καθισμένους αστυνομικούς. 

VIDEO | Eight arrests have been made so far in connection with the alleged gang-rape of a Spanish woman in Jharkhand’s Dumka district last week. pic.twitter.com/fShWVbT6P2

— Press Trust of India (@PTI_News) March 5, 2024

Τη Δευτέρα, άλλοι τρεις άνδρες εμφανίστηκαν στο δικαστήριο -επίσης με σάκους στο κεφάλι- και αργότερα προφυλακίστηκαν. 

«Οκτώ συλλήψεις έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε σχέση με τον φερόμενο ομαδικό βιασμό μιας Ισπανίδας», ανέφερε το PTI, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές. 

Οι αρχές παρέδωσαν επιταγή 12.000 δολαρίων στο ζευγάρι ως αποζημίωση στο πλαίσιο ενός «προγράμματος αποζημίωσης των θυμάτων», σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NDTV. 

Η μάστιγα των βιασμών

Κατά μέσο όρο σχεδόν 90 βιασμοί την ημέρα καταγγέλθηκαν στην Ινδία το 2022, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Καταγραφής Εγκλημάτων. Ωστόσο, μεγάλος αριθμός δεν βλέπει το φως της δημοσιότητας λόγω του «στίγματος» που μένει στα θύματα και της έλλειψης εμπιστοσύνης στις αστυνομικές έρευνες. 

Οι καταδίκες παραμένουν σπάνιες, με τις υποθέσεις να κολλάνε για χρόνια στο σύστημα δικαιοσύνης της χώρας, ενώ, στο στόχαστρο βρίσκονται και τουρίστριες με πιο πρόσφατο επεισόδιο αυτό με τη Βραζιλιάνα influencer που βιάστηκε από επτά άνδρες.

Ο περιβόητος ομαδικός βιασμός και η δολοφονία μιας Ινδής φοιτήτριας έγιναν πρωτοσέλιδα σε παγκόσμιο επίπεδο το 2012. Η Jyoti Singh, μια 23χρονη φοιτήτρια φυσιοθεραπείας, βιάστηκε, κακοποιήθηκε και αφέθηκε νεκρή από πέντε άνδρες και έναν έφηβο σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί τον Δεκέμβριο εκείνης της χρονιάς. 

Το φρικτό έγκλημα έφερε στο διεθνές προσκήνιο τα υψηλά επίπεδα σεξουαλικής βίας που συμβαίνουν στη χώρα και προκάλεσε εβδομάδες διαμαρτυριών. Ως αποτέλεσμα άλλαξε ο νόμος και εισήχθη η θανατική ποινή για το έγκλημα του βιασμού. 



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό