17 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δεν έχει εξακριβωθεί από που εξήλθαν οι δράστες

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις εμπρηστικές επιθέσεις στου Ζωγράφου που έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής αναφέρθηκε την Παρασκευή η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Συνδέσεις».

Μεταξύ άλλων, η Κωνσταντία Δημογλίδου τόνισε ότι «οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την εξιχνίαση της υπόθεσης προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους δράστες της συγκεκριμένης επίθεσης, η οποία απ’ ότι φαίνεται αφορά συγκεκριμένο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, καθώς όπως φαίνεται πυρκαγιά ξεκίνησε από τα οχήματα του εκπαιδευτηρίου και επεκτάθηκε και σε παρακείμενα οχήματα, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές».

Και πρόσθεσε:

«Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εργάζονται πυρετωδώς. Δεν υπάρχει πληροφορία από πού εξήλθαν οι δράστες, αν εξήλθαν δηλαδή από την Πολυτεχνειούπολη. Όταν ενημερώθηκε η αστυνομία, φυσικά και είχαν αποχωρήσει από το σημείο, είχε φτάσει η Πυροσβεστική και προσπαθούσε να σβήσει την πυρκαγιά».

Μάλιστα, η Κωνσταντίνα Δημογλίδου διαχώρισε την εμπρηστική επίθεση από παρόμοιο επεισόδιο που σημειώθηκε, επίσης στου Ζωγράφου, ξεκαθαρίζοντας ότι στο δεύτερο η πυρκαγιά στο οχήματα προκλήθηκε από μολότοφ που πέταξαν κατά αστυνομικών.

«Ήταν επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις, που είχε ως αποτέλεσμα η ρίψη μολότοφ να προκαλέσει πυρκαγιά σε άλλα οχήματα κοντά στην Πανεπιστημιούπολη», είπε συμπληρώνοντας πως «και για αυτή την επίθεση εργάζονται οι υπηρεσίες. Θα πρέπει να ταυτοποιήσουμε δράστες, που, όπως απασχολούν εσάς απασχολούν και την ΕΛ.ΑΣ. και θα συνεχίσουν οι έρευνες»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό