17.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δεν έπιασε τόπο η παρέμβαση Δραγασάκη για «κατάπαυση του πυρός» στον ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γιάννης Δραγασάκης , ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σύριζα , για όσους δεν θυμούνται και ο πάρα 4 ψήφους γραμματέας του ΚΚΕ το 1991, με παρέμβαση του προσπάθησε χθες να σταματήσει την αντιπαράθεση στο εσωτερικό του κόμματος του, που εξελίσσεται «σε σύγκρουση χωρίς όρια», ζητώντας να υπάρξουν κινήσεις ώστε να μην οδηγηθούν τα πράγματα σε διάσπαση.

Η παρέμβαση όμως του κ Δραγασάκη, δεν φαίνεται να «πιάνει τόπο», αφού καμμιά από τις δυο πλευρές δεν είναι, αυτή την στιγμή, διατεθειμένη να κάνει πίσω.

Στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι ο κ Δραγασάκης απευθύνεται κυρίως στην πτέρυγα «Κασσελάκη και συν αυτώ», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά μια και «αυτοί ξεκίνησαν την σύγκρουση με τις προτάσεις διαγραφών».

Μάλιστα, αφήνουν να εννοηθεί πως αν στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, υπάρξει σχετική δήλωση του προέδρου, ότι είναι πιθανόν να υπάρξει μια «ανακωχή» , υπό την προϋπόθεση άμεσης σύγκλισης της Πολιτικής Γραμματείας και επίσπευσης του εκτάκτου συνεδρίου, και πραγματοποίησης του μέσα στον Νοέμβριο. Σε αντίθετη περίπτωση αναφέρουν χαρακτηριστικά « τα πράγματα θα τραβήξουν τον δρόμο τους».

Από την άλλη πλευρά, στελέχη που έχουν επαφή με τον κ Κασσελάκη, αφού όπως λένε «δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην παρέμβαση Δραγασάκη». Εκτιμούν ότι έτσι και αλλιώς απευθύνεται σε όλους. Μάλιστα επισημαίνουν ότι η άλλη πλευρά «βρίσκεται εν αδικώ», μια και από εκεί μέσω δηλώσεων στα ΜΜΕ άρχισε «όλη αυτή η νοσηρή κατάσταση στο κόμμα», που όπως λένε χαρακτηριστικά «πρέπει να λήξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ακόμα και με θυσίες αν χρειαστεί».

Όπως είναι σαφές, παρεμβάσεις κατευνασμού ή χαμηλώματος τόνων , όπως αυτή του κ Δραγασάκη, δεν «μπορούν να περπατήσουν σε ένα κόμμα που είναι πια βαθιά διχασμένο και έχουν ειπωθεί δημοσίως αλλά και μέσα στην κομματικό μηχανισμό τέτοια πράγματα από τον έναν για τον άλλον , που σχεδόν είναι αδύνατον να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο.

Μάλιστα, στέλεχος που μετέχει στην πολιτική γραμματεία, υποστήριζε χθες μιλώντας σε «πηγαδάκι» με δημοσιογράφους στο προαύλιο της Βουλής ότι φοβάται «μήπως μέσα σε συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας τα πράγματα οξυνθούν τόσο που οδηγηθούμε σε αψιμαχίες, όχι πια λεκτικές».

Το ίδιο στέλεχος, προεξοφλούσε ότι είναι πια θέμα χρόνου για την πλήρη σύγκρουση και διαχωρισμό, επισημαίνοντας δυο πράγματα.

Θα έχει σημασία ποιος θα κρατήσει την σφραγίδα και όσα αυτή σημαίνει αλλά και αν τα κομμάτια θα είναι δυο ή τρία και με ποια αριθμητική αποτύπωση στην Βουλή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό