19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δείτε το νέο τρομερά εξελιγμένο ανθρωποειδές ρομπότ της εταιρείας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Elon Musk είχε παρουσιάσει το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla με ονομασία Optimus πέρυσι τον Οκτώβριο ως μετεξέλιξη του πρώτου Tesla Bot που είχε σημειώσει εκθετική πρόοδο σε σύγκριση με το πρώτο μοντέλο. Ο Musk είχε τονίσει τότε πως ο στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει πραγματικές λύσεις και σε αυτόν τον τομέα, με κόστος μικρότερο από $20.000.

Τώρα, η εταιρεία προχωρά στα αποκαλυπτήρια του Optimus 2 που όπως ήταν αναμενόμενο είναι σημαντικά πιο ικανό από το προηγούμενο και μάλιστα το που θα δείτε παρακάτω είναι γυρισμένο σε πραγματικό χρόνο χωρίς καμία επέμβαση από CGI. Όσοι είχατε παρακολουθήσει την περυσινή παρουσίαση πιθανότατα θα θυμάστε ότι το Optimus δεν μπορούσε να κινηθεί με ευκολία. Το Optimus 2, ωστόσο, φαίνεται τρομερά πιο ευέλικτο χάριν στους νέους αισθητήρες της Tesla. Η τελευταία κάνει λόγο για δύο βαθμούς ελευθερίας στον αυχένα του και 30% ταχύτερο περπάτημα με μίμηση της γεωμετρίας του ανθρώπινου ποδιού για ένα πολύ πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, η Tesla κατάφερε να μειώσει το συνολικό βάρος κατά 10kg χωρίς καμία έκπτωση στη λειτουργικότητα του, βελτίωσε την ισορροπία και τον έλεγχο όλων των μερών του σώματος του (θα το δείτε να πραγματοποιεί βαθύ κάθισμα και να σηκώνεται με ευκολία), ενώ τα χέρια του έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά έχοντας πλέον 11 βαθμούς ελευθερίας. Στο θα δείτε το Optimus να σηκώνει και να περιεργάζεται ένα αυγό χωρίς κανένα πρόβλημα.

Από πλευράς κινητικότητας φαίνεται ότι προχωρά πολύ καλά το project, αλλά για να μετατραπεί σε γενικής χρήσης βοηθός που θα εκτελεί καθημερινές διεργασίες που συνήθως είναι επικίνδυνες, επαναλαμβανόμενες και βαρετές, θα πρέπει να ενσωματωθεί ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης που θα του επιτρέπει να λειτουργεί με ασφάλεια και ανεξαρτησία.

Πιθανότατα θα χρειαστεί να περάσουν μερικά χρόνια μέχρι να το δούμε να υλοποιείται σε τελικό βαθμό, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι σημειώνεται σημαντική πρόοδος κάθε χρόνο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό