21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δείτε τη νέα μέθοδο να σταματά μία καταδίωξη (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Θυμίζει ταινίες γουέστερν με την χρήση λάσου για την καταδίωξη ενός ζώου, και όντως κάπως έτσι είναι αυτή η νέα μέθοδος που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ.

Σε ένα πρόσφατο περιστατικό στη Φλόριντα, οι αστυνομικοί παρουσίασαν την αποτελεσματικότητα του πρωτοποριακού εργαλείου με την ονομασία “The Grappler”.

Δύο 17χρονοι, απειλώντας με όπλο, είχαν απαγάγει μια κίτρινη Camaro από έναν οδηγό που φορτωνόταν στο αυτοκίνητό του τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ.

Η αστυνομία, χρησιμοποιώντας το Grappler, συνέλαβε τους κλέφτες κατά τη διάρκεια της καταδίωξης που ακολούθησε.

Το Grappler, συσκευή που συνδέεται στο μπροστινό μέρος του περιπολικού, επιτρέπει στο αστυνομικό όχημα να παγιδεύσει με ένα δίχτυο το πίσω μέρος του κλεμμένου αυτοκινήτου, εξαναγκάζοντάς το να σταματήσει.

Η καταδίωξη ολοκληρώθηκε με ασφάλεια χωρίς τραυματισμούς ή απώλειες, παρόλο που η Camaro είχε υποστεί ζημιές από μια προηγούμενη σύγκρουση.

Οι ύποπτοι παραδόθηκαν στις αρχές, ενώ κατά τη διάρκεια της καταδίωξης είχαν πετάξει ένα όπλο που ανακτήθηκε με επιτυχία.

Hollywood cops deploy their Grappler to catch a pair of 17-year-old accused carjackers Tuesday. Here’s a clip from when the police cruiser bumps the stolen Camaro before they netted the back tire, disabling the car. @wsvn pic.twitter.com/NRdb7sm5wZ— Sheldon Fox-7 News (@fox_sheldon) December 27, 2023



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό