21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δείτε την ΑΙ παιδική φωτογραφία του Έλον Μασκ

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια από τις τελευταίες μόδες που κατακλύζουν το Διαδίκτυο είναι η δημιουργία φωτογραφιών με τη χρήση εργαλείων και προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης. Κάποιες από αυτές δημιουργούν σύγχυση και προβλήματα εξαιτίας της ρεαλιστικότητας τους όπως αυτή που έδειχνε μια έκρηξη στο αμερικανικό Πεντάγωνο με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός που έφτασε μέχρι τη Γουόλ Στριτ και να υπάρξει ένα μίνι χρηματιστηριακό κραχ μέχρι να γίνει γνωστό ότι δεν είχε συμβεί απολύτως τίποτε. Σε άλλες περιπτώσεις το φωτογραφικό αποτέλεσμα έχει περισσότερο ψυχαγωγικό και χιουμοριστικό χαρακτήρα με την ρεαλιστικότητα των εικόνων πάντως να δημιουργούν σε πρώτο τουλάχιστον επίπεδο αληθοφανείς εντυπώσεις που προκαλούν διαφόρων ειδών αντιδράσεις.

Ενας από τους αγαπημένους στόχους των χρηστών του Διαδικτύου που αποφασίζουν να δημιουργήσουν φωτογραφίες ΑΙ και να τις κυκλοφορήσουν στη συνέχεια μέσω των social media στον κυβερνοχώρο είναι ο Ελον Μασκ. Πρόσφατα κάποιος δημιούργησε μια σειρά φωτογραφιών προϊόν τεχνητής νοημοσύνης που έδειχναν τον Αμερικανό μεγιστάνα να αγκαλιάζει και να φιλά θηλυκής μορφής ανδροειδή.

Ενας χρήστης του Twitter αποφάσισε να δημιουργήσει με πρόγραμμα ΑΙ μια φωτογραφία του Ελον Μασκ σε παιδική ηλικία με το αποτέλεσμα να είναι όπως πάντα ιδιαίτερα εντυπωσιακό αλλά και να φέρνει χαμόγελα σε όποιον την βλέπει αφού η φωτογραφία μοιάζει με μια αντιστραμμένη εκδοχή του Μπέντζαμιν Μπάτον. Στην γνωστή ταινία ο Μπραντ Πιτ γεννιέται ως ηλικιωμένος και καθώς περνούν τα χρόνια γίνεται νεότερος ενώ στην συγκεκριμένη φωτογραφία ο Ελον Μασκ μοιάζει με μια παιδική εκδοχή της σημερινής του εικόνας και εαυτού.

πηγή φωτό (Twitter/alifarahat79)

Όπως άλλωστε αναμενόταν ο Έλον Μασκ εσπευσε να σχολιάσει την φωτογραφία που έχει γίνει viral αναφέροντας σε άναρτηση του στο Twitter ότι «μάλλον το παρακάνα με τη θεραπεία αντιγήρανσης που δοκίμασα»… Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα βλέπουμε συχνά τον Μασκ από εδώ και πέρα σε φωτογραφίες προϊόν της φαντασίας χρηστών του Διαδικτύου και της τεχνητής νοημοσύνης με τις πιο πετυχημένες εξ αυτών να κερδίζουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό