20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δανία: Το ροζ σκάνδαλο και το τελεσίγραφο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πριγκίπισσα Μαίρη, ή πριν μπει στη βασιλική οικογένεια Μαίρη Ντόναλτσον έχει στρέψει τα φώτα της δημοσιότητα πάνω της μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση της πεθεράς της, βασίλισσας Μαργαρίτας της Δανίας.

Η 51χρονη πρώην διευθύντρια real estate θα είναι η πρώτη αυστραλιανή που θα στεφθεί βασίλισσα. Γνώρισε τον διάδοχο του θρόνου, Φρειδερίκο, το καλοκαίρι του 2000 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϋ. Το ειδύλλιο δεν άργησε να αρχίσει και για ένα χρονικό διάστημα ο πρίγκιπας της Δανίας, γνωστός για τις ατασθαλίες του ταξίδευε συχνά πυκνά στη χώρα του νότιου ημισφαιρίου για να δει την αγαπημένη του. 

«Η Μαίρη ήταν 28 ετών εκείνη την εποχή και δεν γνώριζε σε ποιον μιλούσε. Την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε χαιρετηθήκαμε αλλά δεν ήξερα πως ήταν ο πρίγκιπας της Δανίας. Μία ώρα αργότερα ήρθε κάποιος και μου είπε “ξέρεις ποια είναι η παρέα;”», δήλωσε το 2003 σε συνέντευξή μια στενή φίλη της Μαίρη.

Το 2001 ο μυστικός έρωτας του Φρειδερίκου και της Μαίρη κινδύνευε να αποκαλυφθεί… Το περιοδικό Billed Bladet έβαλε στόχο να ανακαλύψει ποια είναι η γυναίκα από την Αυστραλία που έχει κλέψει την καρδιά του Δανού πρίγκιπα. Την βρήκε γρήγορα και το σχετικό άρθρο έκανε λόγο για «μια όμορφη, εξωστρεφή, χαρισματική γυναίκα και πιθανώς μέλλουσα πριγκίπισσα».

Η αιφνιδιαστική παραίτηση και το τελεσίγραφο

Εντύπωση έκανε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της νυν βασίλισσας Μαργαρίτας στον λαό της Δανίας η οποία ανακοίνωσε ότι την 14η Ιανουαρίου, ημέρα που συμπληρώνει 52 χρόνια στον θρόνο, θα παραδώσει τη σκυτάλη της μοναρχίας στον πρωτότοκο γιο της και διάδοχο του θρόνου, Φρειδερίκου.

Η ανακοίνωση αυτή σχολιάστηκε εντόνως στη Δανία καθώς σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρεται ότι οι Δανοί είναι σοκαρισμένοι από την ξαφνική απόφαση της λαοφιλούς βασίλισσας.

Οι λόγοι εντοπίζονται πίσω από τις κλειστές πόρτες του παλατιού και πιο συγκεκριμένα στις σχέσεις μεταξύ της μέλλουσας βασίλισσας της Δανίας και του συζύγου της που δεν είναι και τόσο θερμές. 

Πιο συγκεκριμένα, εδώ και λίγους μήνες έχει κυκλοφορήσει στα σκανδαλοθηρικά περιοδικά η φήμη ότι ο Φρειδερίκος έχει παράνομο δεσμό με ένα μοντέλο από το Μεξικό, τη Γενοβέφα Κασσανόβα.

Αυτό έχει προκαλέσει την οργή της Μαίρης η οποία, αν και γνώρισε ότι ο σύζυγός της είχε δώσει πολλές αφορμές παλαιότερα, έθεσε τελεσίγραφο στη βασίλισσα Μαργαρίτα ότι εάν δεν στεφθεί βασίλισσα θα ζητήσει διαζύγιο.

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Προκειμένου να σώσει τη φήμη του στέμματος αλλά και του παλατιού, η Μαργαρίτα, η οποία τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στη Μαίρη, υπέκυψε στο αίτημα και ανακοίνωσε την αποχώρησή της, χωρίς να πάσχει από κάποιο σοβαρό νόσημα.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό