23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δίπλα σε συσκευή θέρμανσης βρέθηκαν νεκρές οι δύο μοναχές

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα στοιχεία για την τραγωδία στο μοναστήρι της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου στον Υψηλάντη Βοιωτίας, όπου εντοπίστηκαν νεκρές δύο μοναχές στο κελί τους, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα permissos, η 77χρονη γερόντισσα βρέθηκε απανθρακωμένη στο κελί της, ενώ νεκρή πιθανότατα από αναθυμιάσεις βρέθηκε δίπλα της και η 75χρονη αδερφή της.

Όπως προκύπτουν από τα πρώτα στοιχεία, οι δύο μοναχές εντοπίστηκαν νεκρές, πολύ κοντά από μια ηλεκτρική θερμάστρα. Προς το παρόν εξετάζεται η πιθανότητα να προκλήθηκε από αυτήν βραχυκύκλωμα και να εκδηλώθηκε η φωτιά, που στοίχισε τις δύο ανθρώπινες ζωές.

Οι δύο γυναίκες δεν είχαν δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες δυο ημέρες. Πιστοί που επισκέπτονται την Μονή ανησύχησαν καθώς η ηγουμένη δεν απαντούσε στις επίμονες τηλεφωνικές κλήσεις τους. Σημειώνεται ότι το μοναστήρι είχε αποκλειστεί από την έντονη χιονόπτωση.

Ενημέρωσαν στη συνέχεια τον δήμαρχο Αλιάρτου – Θεσπιών, Γιώργο Αραπίτσα, ο οποίος συνοδευόμενος από αστυνομικούς κατάφερε να προσεγγίσει το μοναστήρι. Οι πόρτες ήταν κλειδωμένες και αναγκάστηκαν να καλέσουν τεχνικό για να μπορέσουν να μπουν στο εσωτερικό του μοναστηριού.

Στο σημείο έφτασαν αμέσως και ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ.κ. Γεώργιος ο οποίος ήταν εμφανώς καταβεβλημένος συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Βοιωτίας, Γιώργο Ντασιώτη. Στο σημείο κατέφθασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε τις δυο σορούς. 

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Αλιάρτου ενώ παράλληλα κλήθηκε ιατροδικαστής από τη Λαμία για να διενεργήσει νεκροψία νεκροτομή. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό