19.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

«Δίκαιη μεταχείριση» ζήτησαν οι γονείς των προφυλακισμένων Κροατών χούλιγκαν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ενώ ξεκίνησε η μεταγωγή των 105 κατηγορούμενων για τα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας στις φυλακές ανά την χώρα, περίπου 30 οικογένειες συλληφθέντων βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Εξωτερικών στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, ζητώντας «δίκαιη μεταχείριση» για τα παιδιά τους, καθώς ανησυχούν για την ασφάλειά τους.

Την ίδια ανησυχία έχουν και οι ελληνικές αρχές, κυρίως για τις φυλακές που κρατούνται  Σέρβοι, οι οποίοι έχουν μίσος με τους Κροάτες χούλιγκαν.

Γιαυτό έχουν δοθεί εντολές, και έχει ληφθεί μέριμνα να μην υπάρχουν επαφές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν συμπλοκές, ενώ έχουν καταρτιστεί σχέδια για αυξημένα μέτρα και επιτήρηση σε όλες τις φυλακές.

Επικοινωνία Γεραπετριτη- Κροάτη ΥΠΕΞ

Σε επικοινωνία με τον Κροάτη ομόλογό Γκόρνταν Ράντμαν, που είχε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπερίτης, ο Έλληνας υπουργός  μετέφερε την πεποίθησή του ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αντικειμενικά, αμερόληπτα και επί τη βάσει σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων των προφυλακισθέντων.

Κατά την επικοινωνία τους, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κροάτης υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη λύπη του για το χαμό του Έλληνα φιλάθλου, καταδίκασε τη συμμετοχή των Κροατών φιλάθλων στα επεισόδια και εξέφρασε την πίστη του ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα εξετάσει αντικειμενικά τα γεγονότα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ευχαρίστησε τόσο τις ελληνικές σωφρονιστικές αρχές όσο και την ελληνική Πολιτεία για τη συνεργασία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό