18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δέσμη μέτρων στήριξης των δανειοληπτών και συνεισφορά 50 εκατ. ευρώ για υποδομές

Ειδήσεις Ελλάδα

Συντονισμένη προσπάθεια από τον ιδιωτικό τομέα για τη γρήγορη αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία στη Θεσσαλία επιδιώκει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Πέρα από την εφαρμογή μέτρων αναστολής καταβολής δόσεων και διαδικασιών δικαστικής και εξώδικης είσπραξης απαιτήσεων, οι 4 συστημικές τράπεζες προσφέρουν 50 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών. Το συγκεκριμένο ποσό θα διατεθεί για έργα αποκατάστασης ή ανάπτυξης υποδομών και η κατανομή του θα καθοριστεί  σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς της περιοχής

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Κωστή Χατζηδάκη, μετά την συνάντηση του με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μετά την πρωτοβουλία αυτή, έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι ισχυροί παράγοντες.

Όλες οι Τράπεζες, μέλη της ΕΕΤ, λαμβάνοντας υπόψη τις σοβαρότατες επιπτώσεις των φυσικών φαινομένων στην τοπική οικονομία και κοινωνία, προχωρούν αμέσως στην εφαρμογή των παρακάτω ατομικών μέτρων προστασίας που αφορούν ειδικά τους δανειολήπτες στις πληγείσες περιοχές:

Αναστέλλουν την υποχρέωση καταβολής δόσεων των ενήμερων δανείων για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023.Αναστέλλουν το σύνολο των διαδικασιών δικαστικής και εξώδικης είσπραξης απαιτήσεων για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Τα μέτρα αυτά αφορούν τους πληγέντες οι οποίοι εμπίπτουν στην περίμετρο προστασίας των κρατικών μέτρων στήριξης, όπως αυτά ανακοινώθηκαν και θα υλοποιηθούν.

Επίσης, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας στον εξαγωγικό προσανατολισμό και την αναπτυξιακή δυναμική της εθνικής οικονομίας, οι Τράπεζες είναι σε ετοιμότητα να προτείνουν εξειδικευμένες λύσεις διευκόλυνσης και ενίσχυσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν, προκειμένου αυτές να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη αυτή συγκυρία και να εξακολουθήσουν να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία και την απασχόληση.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν  σχετικό αίτημά με όλα τα μέσα επικοινωνίας (είναι δυνατή η φυσική ή ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος) απευθείας στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό