16.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γ. Οικονόμου για επισιτιστική ασφάλεια: Λαμβάνουμε τα μέτρα μας

Ειδήσεις Ελλάδα

Καθησυχαστικός ως προς την επισιτιστική επάρκεια στη χώρα μας εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας πάντως πως η χώρα μας λαμβάνει μέτρα και ότι σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποιείται υπό τον πρωθυπουργό.

«Δεν έχουμε στοιχεία που να μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Οφείλουμε ωστόσο μπροστά σε αυτή την αναταραχή που ζει η Ευρώπη και με δεδομένο ότι μιλάμε για μία περιοχή που είναι από τους μεγαλύτερους προμηθευτές σε μια σειρά από βασικά αγαθά, να παρατηρούμε τα δεδομένα και να λαμβάνουμε τα μέτρα μας» είπε συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου.

Όπως ανέφερε, αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ευρύτατη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το ζήτημα αυτό και αμέσως μετά τη σύσκεψη θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Επανέλαβε πάντως πως «στη χώρα μας δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο σοβαρό πρόβλημα επάρκειας βασικών αγαθών». Παράλληλα, υπενθύμισε πως με διάταξη που έχει ψηφιστεί θεσπίστηκε υποχρέωση καταγραφής των αποθεμάτων σε  επτά πολύ σημαντικές κατηγορίες προϊόντων. «Πέρα από την ενημέρωση που πρέπει να υπάρχει κεντρικά για τα αποθέματα της χώρας, το μέτρο αυτό αποτελεί και μία πρόσθετη δικλίδα για την αποτροπή  φαινομένων κερδοσκοπίας» είπε, συμπληρώνοντας πως «εμπόδιο σε απόπειρες κερδοσκοπίας αποτελούν και οι έλεγχοι που γίνονται καθημερινά από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που αξιοποιούν για το σκοπό αυτό όλα τα θεσμικά εργαλεία που έχουμε διαμορφώσει τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τη ρύθμιση για τον ‘κόφτη’ στα κέρδη σε μια σειρά από προϊόντα».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε αγαθά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «όποια μέτρα είχε να ανακοινώσει η κυβέρνηση για τη στήριξη των εισοδημάτων τα έχει ανακοινώσει». «Σταθμίζουμε τα γεγονότα. Έχουμε εξηγήσει γιατί δεν προκρίνουμε την αξιοποίηση φορολογικών εργαλείων» πρόσθεσε και παρέπεμψε στα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση όπως η πολιτική ενίσχυσης των ευάλωτων, η στήριξη στο ηλεκτρικό ρεύμα και η επιδότηση στα καύσιμα.

Για την επικείμενη ανθρωπιστική αποστολή στη Μαριούπολη, στην οποία – όπως είχε προαναγγείλει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν την περασμένη Παρασκευή – θα συμμετάσχει και η χώρα μας ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως πρόκειται για μία γαλλική πρωτοβουλία και πως μόλις υπάρξουν λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν. Αναφέρθηκε παράλληλα στην αυξημένη ευαισθησία που έχει η χώρα μας μπροστά στο δράμα που συντελείται στην Ουκρανία και ειδικά στη Μαριούπολη όπου υπάρχει ελληνικό στοιχείο.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό