23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γυναίκα «βαμπίρ» θάφτηκε με τούβλο στο στόμα σε ομαδικό τάφο για να μην…δαγκώνει

Ειδήσεις Ελλάδα

Απίστευτο εύρημα και αναπαράσταση προσώπου της γυναίκας που θεωρήθηκε…βαμπίρ 

Ένας ειδικός στην αναπαράσταση προσώπου αναδημιούργησε τα χαρακτηριστικά μιας γυναίκας που βρέθηκε σε ομαδικό τάφο με θύματα πανούκλας στο βενετσιάνικο νησί Lazzaretto Nuovo, η οποία πιστεύεται ότι ήταν… βαμπίρ.

Eκατοντάδες χρόνια μετά το θάνατό της, ένας εγκληματολόγος «επανέφερε στη ζωή» τη γυναίκα, που βρέθηκε σε ομαδικό τάφο στο βενετσιάνικο νησί Lazzaretto Nuovo. Ο Βραζιλιάνος ειδικός Cicero Moraes διαμόρφωσε τα χαρακτηριστικά του προσώπου της αφού αυτή ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια αρχαιολογικής ανασκαφής το 2006 και εξέτασε γιατί ένα τούβλο υπήρχε στο στόμα της.

Την ανασκαφή του τάφου από την επιδημία πανώλης του 1576 διηύθυνε ο ιατροδικαστής-ανθρωπολόγος Matteo Borrini, ο οποίος δήλωσε ότι η γυναίκα θεωρήθηκε βαμπίρ και «εξορκίστηκε με την εισαγωγή ενός τούβλου στο στόμα της».

Θεωρείται ότι πρόκειται για μια Ευρωπαία γυναίκα που πέθανε σε ηλικία περίπου 61 ετών, ενώ η διατροφή της περιελάμβανε λαχανικά και δημητριακά, γεγονός που υποδηλώνει ότι ήταν φτωχή. Κάποιοι ειδικοί πιστεύουν ότι ένας νεκροθάφτης έβαλε μια πέτρα ανάμεσα στα δόντια της για να τη σταματήσει από το να μασήσει το σάβανο της και να μολύνει τους άλλους με την πανούκλα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό