21.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Γουίλιαν: Τα δάκρυα ευτυχίας του πατέρα του, το πιο σπουδαίο μπόνους μεταγραφής ( & )

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από 14 χρόνια στην πολυτελή ξενιτιά, ο Γουίλιαν επέστρεψε. Στην πατρίδα, στην οικογένεια, στην Κορίνθιανς. Τα δάκρυα ευτυχίας του πατέρα του καθώς έσμιγαν μετά από καιρό άξιζαν κάθε ευρώ από τα 24 εκατ. που χαράμισε για να βρεθεί πίσω στο Σάο Πάουλο.

Πίσω από κάθε εμφάνιση στη λαμπερή Premier League και το ομιχλώδες Λονδίνο. Πίσω από κάθε χιονισμένο γρασίδι στο Ντόνετσκ, το Χάρκοβο, στα παράλια της Κασπίας με τη φανέλα της νεόπλουτης Ανζί Μαχάτσκαλα. Όλα τα κάδρα της καριέρας του Γουίλιαν στα ευρωπαϊκά γήπεδα στερεώθηκαν χάρη στη στήριξη της οικογένειας Ντα Σίλβα.

Ο 33χρονος εξτρέμ άφησε τα πάντα πίσω του, στο Ριμπεϊράο Πιρές του Σάο Πάουλο, τον Αύγουστο του 2007. Και 14 χρόνια μετά, ολοκληρώνοντας μια υπερβατική και εντυπωσιακή πορεία στο Νησί, ακολούθησε τη φωνή του γυρισμού, ταυτισμένη με τη χροιά του πολυαγαπημένου του πατέρα, Σεβερίνιο Βιέιρα. Ο οποίος στο πρώτο τους συναπάντημα ύστερα από καιρό, ύστερα από περιορισμούς στα ταξίδια λόγω Co-19 και ενάμιση χρόνο (μισο)άδειων γηπέδων που στερούσαν τη δυνατότητα να ιδωθούν ο ένας από το γήπεδο ο άλλος από την εξέδρα, έγινε ο πιο ευτυχισμένος μπαμπάς του κόσμου.

Willian reunited with his father in Brazil after signing for Corinthians 🇧🇷 pic.twitter.com/78IRZOhkjq

— Chris Wheatley (@ChrisWheatley_) September 1, 2021

Τα δάκρυα χαράς και η πιο ζεστή αγκαλιά πατέρα-γιου στην επανασύνδεσή τους κατά την άφιξη του διεθνή Βραζιλιάνου στην πατρίδα του, έγιναν το επιστέγασμα μιας σπάνιας «θυσίας». Η εμφατική διάψευση όσων θυμωμένων φίλων της Τσέλσι τον είχαν «σταμπάρει» ως φιλοχρήματο, για την απευθείας μετακίνησή του στην Άρσεναλ. Η ανεκτίμητη ανταμοιβή για κάθε ευρώ που χάρισε στην Άρσεναλ, προκειμένου να λάβει την ελευθέρας του. Και ήταν πολλά. Συγκεκριμένα, 24 εκατομμύρια ευρώ.

Τόσα θα εισέπρατε για τα τελευταία δύο χρόνια του συμβολαίου του στους Κανονιέρηδες. Ο Γουίλιαν, όμως, δεν έψαξε αποζημίωση, ούτε κάποιο άλλο συμβόλαιο στην αγορά της Γηραιάς Ηπείρου που θα ανταποκρινόταν στο κασέ του, βάσει καριέρας και εγνωσμένης ποιότητας. Αντ’ αυτού, πήρε την απόφαση χωρίς να κοιτάξει πίσω και υπέγραψε στους Κορίνθιους, υπογράφοντας για συμβόλαιο με μειωμένες απολαβές 70% από αυτά που κέρδισε στο βόρειο Λονδίνο.

Estou em casa.

Para escrever novos capítulos de uma história que começou em 1998.#corinthians #euvoltei #WillianNoCorinthians pic.twitter.com/jHS1DWNGzd

— Willian (@willianborges88) September 1, 2021

«Δυστυχώς τα πράγματα στο χορτάρι δεν πήγαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Δέχθηκα πολλή κριτική ειδικά από δημοσιογράφους, ότι πήγα στην Άρσεναλ για τα χρήματα. Ελπίζω με τις πράξεις μου σήμερα να εξηγώ την αλήθεια σε αυτούς τους ανθρώπους και να καταλάβουν ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο ζήτημα», δήλωνε προς τους επικριτές του ο Βραζιλιάνος, στο αποχαιρετιστήριο post προς τους φίλους της Άρσεναλ.

Η οικονομική θυσία ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει για να βρεθεί και πάλι δίπλα στους οικείους του, μαζί με τη δική του, πια, οικογένεια, τη σύζυγό του Βανέσα και τα διδυμάκια του, τις μικρές Βαλεντίνα και Μανουέλα. Στο περιβάλλον που τον κράτησε μακριά από τον κίνδυνο και του προσέφερε ό,τι ήταν δυνατόν για να πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο. Στον Σεβερίνιο Βιέιρα, τον άνθρωπο που ήταν εκεί στα μεγάλα ματς στο Λονδίνο, σε όλη του την ανέλιξη μέχρι την κορυφή των Βραζιλιάνων με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Premier League (159, 13 περισσότερες από τον μοναδικό ενεργό που τον απειλεί, Φερναντίνιο). Δυστυχώς όχι και στη Ντόνα Ζεζέ, τη μητέρα του που έχασε από καρκίνο το 2016, στο διάστημα που αγωνιζόταν με τους Μπλε στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Μαζί με τον πατέρα του έκανε τα πάντα για να γίνει αυτό που είναι σήμερα.

«Ο μπαμπάς μου δούλευε στον δρόμο και η μαμά μου κάθε μέρα ως καθαρίστρια. Η ζωή μου ήταν κάπως έτσι. Η παιδική ηλικία μας δεν ήταν εύκολη. Κάποιες φορές δεν είχαμε χρήματα για να πάω στο προπονητικό κέντρο και ζητούησαν άλλους να μας δώσουν.

Οι γονείς μου έδωσαν τα πάντα για να γίνω ποδοσφαιριστής. Θυσιάστηκαν, δούλεψαν, κάποιες φορές και 24 ώρες τη μέρα, φώναζαν φίλους για να μας προσέχουν.

Όταν πήρα τον πρώτο μου μισθό στην Κορίνθιανς, αγόρασα ένα διαμέρισμα για την οικογένειά μου κι ένα αυτοκίνητο για τον μπαμπά μου.

Πήρα επίσης το δικό μου αυτοκίνητο. Έβλεπα παίκτες να αγοράσουν Land Rover, αλλά εγώ ήμουν πολύ χαρούμενος ακόμη και με το Chevrolet Celta μου».



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό