19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γνωρίζει ότι δεν θα έχει ποινικές συνέπειες και το κάνει εκ του ασφαλούς

Ειδήσεις Ελλάδα

«Δεν οδηγείται σε ποινική δίωξη ακόμα και αν γίνει η διαδικασία»

Για την επιστολή του πρώην βουλευτή και πρώην υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητεί την ενεργοποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος παρ. 5 για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης του δυστυχήματος στα Τέμπη ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο κ. Σπίρτζης γνωρίζει ότι για εκείνον ισχύει η αποσβεστική διαδικασία, γιατί η αλλαγή πιάνει από το 2019 και μετά δεν θα οδηγήσει σε ποινικές συνέπειες για τον ίδιο, και το κάνει εκ του ασφαλούς. Δεν οδηγείται σε ποινική δίωξη, ακόμα και αν γίνει η διαδικασία, οπότε το κάνει εκ του ασφαλούς».

Σημειώνεται πως το άρθρο 86 ορίζει πως «αν για οποιονδήποτε λόγο, στον οποίο περιλαμβάνεται και η παραγραφή, δεν περατωθεί η διαδικασία που αφορά δίωξη κατά προσώπου που είναι ή διετέλεσε μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργός, η Βουλή μπορεί, ύστερα από αίτηση του ίδιου ή των κληρονόμων του, να συστήσει ειδική επιτροπή στην οποία μπορούν να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί για τον έλεγχο της κατηγορίας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό