14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Γλυκά Νερά: Ομόφωνα ένοχος ο Αναγνωστόπουλος και στο δευτεροβάθμιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστοπούλου για τη δολοφονία της Καρολάιν και τη θανάτωση του σκύλου τους, τον Μάιο του 2021, στα Γλυκά Νερά, αποφάσισε και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Αθήνας.

Το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνουν οι πρωτοδίκες ποινές. Ειδικότερα, επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Καρολάιν και επιπλέον 11,5 ετών για τη θανάτωση του ζώου, της ψευδούς καταγγελίας  και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Η υπεράσπιση ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου λέγοντας πως ήταν «φιλόζωος, άριστος μαθητής και καλό παιδί».

«Ο ισχυρισμός περί αναγνωρίσεως ελαφρυντικής περίστασης είναι αυτοτελής ισχυρισμός και για να γίνει δεκτός πρέπει να είναι ορισμένος και να προβάλλονται στο πλαίσιό του συγκεκριμένα περιστατικά. Ο κατηγορούμενος έδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Μετά τη δολοφονία, ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο και δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ», είπε ο εισαγγελέας.

«Είχε αγοραστεί ένα οικόπεδο με χρήματα κυρίως της οικογένειας του θύματος, αλλά μπήκε στο όνομα του δράστη. Επίσης είχε γίνει  ένα εργολαβικό συμβόλαιο και εργοδότες τέθηκαν και οι δυο σύζυγοι, ενώ ήταν στην κυριότητα τη δική του. Την κατέστησε αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης αυτού του ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο», πρόσθεσε ο εισαγγελέας και ζήτησε να μη του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν απών από το δικαστήριο. Από χθες, με έγγραφό του είχε δηλώσει ότι: «Δεν αποδέχομαι τους συνηγόρους που διορίστηκαν ερήμην μου. Παραιτούμαι του δικαιώματος της εφέσεως και δεν επιθυμώ την μεταγωγή μου στο δικαστήριο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό