20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Γιουβέντους – Τορίνο 2-0: Αφεντικό στην πόλη και τρίτη θέση

Ειδήσεις Ελλάδα

Δυο στατικές φάσεις αρκούσαν στη Γιουβέντους για να υπερκεράσει το εμπόδιο της Τορίνο (2-0) στο τοπικό ντέρμπι και να πλησιάσει προσωρινά στο -2 από την κορυφή.

Κάθε ντέρμπι απέναντι στην Τορίνο σημαίνει πολλά περισσότερα από το τρίποντο για τη Γιουβέντους. Πρεστίζ και αντιπαλότητα άλλωστε προστίθεται στο εκρηκτικό μείγμα απέναντι στη συμπολίτισσα, η οποία κάθε χρονιά φροντίζει να κάνει τη ζωή των Μπιανκονέρι δύσκολη! Στο πρώτο τους ντέρμπι ωστόσο για τη φετινή σεζόν, η Γιουβέντους βρήκε τον δρόμο προς τη νίκη μέσω δυο στατικών φάσεων και επικράτησε με 2-0 για να μειώσει προσωρινά την απόσταση από την πρωτοπόρο Ίντερ στο -2.

Αφού το VAR ακύρωσε το γκολ του Κεν για οφσάιντ (6΄) οι δυο ομάδες διατηρήθηκαν σε μια λεπτή ισορροπία για ολόκληρο το πρώτο μέρος, η οποία η αλήθεια είναι πως διαταράχθηκε σε ελάχιστες περιπτώσεις. Εξαίρεση το σκαστό σουτ του Λαζάρο που πέρασε πάνω από την εστία του Σέζνι (17΄), με το μηδέν να παραμένει μέχρι την ανάπαυλα. Με το καλησπέρα του β΄ μέρους ωστόσο η Γιουβέντους κατάφερε να χαμογελάσει.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και αναταραχή στην περιοχή η μπάλα στρώθηκε στον Γκάτι που βρήκε δίχτυα, με το γκολ να επικυρώνεται μετά από έλεγχο του ρέφερι στο μόνιτορ για οφσάιντ στην αρχή της φάσης (47΄). Λίγο αργότερα μάλιστα οι γηπεδούχοι ξαναχτύπησαν με τον ίδιο τρόπο για το 2-0. Νέο κόρνερ, άστοχη έξοδος του Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς και ο Μίλικ με κεφαλιά τον τιμώρησε για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του (62΄).

Στο 87΄μάλιστα ο Πολωνός θα μπορούσε να είχε ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ με δυνατό σουτ, ενώ στιγμές αργότερα η Τορίνο απείλησε με άστοχο γυριστό του Σανάμπρια. Τα δίχτυα ωστόσο δεν κουνήθηκαν ποτέ, με τη Γιουβέντους να σφραγίζει την επιστροφή στις νίκες μετά την ισοπαλία στο Μπέργκαμο που την έστειλε στην τρίτη θέση της Serie A.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Γκάτι, Μπρέμερ. Ντανίλο, Κόστιτς (78΄Καμπιάσο), Γουεά, Λοκατέλι, Ραμπιό, ΜακΚένι, Μιρέτι (46΄Μίλικ), Κεν (85΄Γιλντίζ)

Τορίνο (Ιβάν Τζούριτς): Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς, Σουρς, Ταμέζε, Ροντρίγκες (84΄Βοζβοντά), Μπελανόβα, Λαζάρο (84΄Γκινίτις), Ίλιτς (85΄Πελέγκρι), Ρίτσι, Σεκ (71΄Σανάμπρια), Βλάσιτς, Ζαπάτα

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό