16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γιγαντιαία επιχείρηση του κρατικού μηχανισμού, που δεν έχει προηγούμενο, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η πολιτική μείωσης της φορολογίας θα συνεχιστεί»

Για γιγαντιαία επιχείρηση, που δεν έχει προηγούμενο, σε ό,τι αφορά την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Daniel, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ επανέλαβε ότι «προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής, που είναι το ύψιστο καθήκον του Κράτους».

Διαβεβαίωσε, εξάλλου, ότι οι αποζημιώσεις για όλους όσοι επλήγησαν από τις πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού θα δοθούν άμεσα, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει επιπρόσθετη οικονομική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Προφανώς σε αυτή νέα πραγματικότητα και των πυρκαγιών και της χθεσινής πρωτοφανούς κατάστασης πρέπει το Κράτος συνεχώς να προσαρμόζεται, να βελτιώνεται, να είναι πολύ πιο γρήγορη η διαδικασία αποκατάστασης και να αντιμετωπίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή τη νέα πραγματικότητα. Είναι υποχρέωση του Κράτους, κανείς δεν είπε το αντίθετο, να βελτιώνεται συνεχώς. Στις υποδομές του, στις διαδικασίες εκκένωσης, στην άμεση διαδικασία αποκατάστασης και σε όλες τις διαδικασίες της πολιτικής προστασίας για τη συνολική προστασία πρώτα από όλα της ανθρώπινης ζωής, στη συνέχεια των περιουσιών και των κρίσιμων υποδομών και του φυσικού περιβάλλοντος», επισήμανε ο κ. Μαρινάκης.

Ερωτηθείς για το περιεχόμενο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι Προφανώς σε αυτή νέα πραγματικότητα και των πυρκαγιών και της χθεσινής πρωτοφανούς κατάστασης πρέπει το Κράτος συνεχώς να προσαρμόζεται, να βελτιώνεται, να είναι πολύ πιο γρήγορη η διαδικασία αποκατάστασης και να αντιμετωπίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή τη νέα πραγματικότητα. Είναι υποχρέωση του Κράτους, κανείς δεν είπε το αντίθετο, να βελτιώνεται συνεχώς. Στις υποδομές του, στις διαδικασίες εκκένωσης, στην άμεση διαδικασία αποκατάστασης και σε όλες τις διαδικασίες της πολιτικής προστασίας για τη συνολική προστασία πρώτα από όλα της ανθρώπινης ζωής, στη συνέχεια των περιουσιών και των κρίσιμων υποδομών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Ερωτηθείς για το περιεχόμενο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η πολιτική μείωσης της φορολογίας θα συνεχιστεί και μίλησε για μονιμότερες παρεμβάσεις αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος.

Σχετικά, τέλος, με τον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «απάνθρωπη συμπεριφορά, που ξεφεύγει από κάθε ανθρώπινη λογική» και σημείωσε ότι του συμβάντος επιλαμβάνεται η Δικαιοσύνη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό