19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Για το μέλλον μας ψηφίζουμε, όχι μόνο για πρόεδρο

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η επόμενη μέρα δε θα βρει απλώς τον ΣΥΡΙΖΑ πιο ενωμένο, θα τον βρει πιο δυνατό, ανανεωμένο. Γιατί αυτό είναι το μεγάλο θέμα. Να έχουμε μια καινούρια ηγεσία, να έχουμε όμως και ένα νέο κόμμα και μια πιο ισχυρή πολιτική πρόταση» δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, που ψήφισε το πρωί στο εκλογικό κέντρο της Θέρμης Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «και οι πέντε υποψήφιοι κατέθεσαν σοβαρές προτάσεις» και ότι έγινε συζήτηση για αυτές στην κοινωνία.

«Προφανώς όλα αυτά δε τελειώνουν σε μια μέρα, ούτε λύνονται μόνο από το πρόσωπο και την επιλογή του νέου ή της νέας προέδρου. Θα χρειαστούμε και τέταρτο συνέδριο για να αποτυπωθούν όλα αυτά και σε πολιτικό λόγο. Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ το βασικό χαρακτηριστικό που έχει είναι ότι είναι ένα δημοκρατικό κόμμα. Και από τα κάτω προς τα πάνω θα επανεκκινήσουμε. Και αυτό είναι το ζητούμενο. Και το πρώτο βήμα είναι νομίζω οι δημοτικές εκλογές. Θα δώσουμε κι εκεί ένα μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη. Ότι θέλουμε μια πιο ασφαλή κοινωνία και αυτοδιοίκηση που ενδιαφέρεται για τον τόπο και όχι για το κόμμα» υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος.

Ο ίδιος ζήτησε «να ξεκινήσουμε την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί χρειαζόμαστε στη χώρα μας ένα αριστερό, προοδευτικό και οικολογικό κόμμα, που να μπορεί να δώσει μια πρόταση διεξόδου από τη μεγάλη κρίση που ζούμε. Και να δώσει μια πρόταση κυβερνητικής λύσης. Όχι μόνο για ισχυρή αντιπολίτευση, για να διεκδικεί τα δικαιώματα της κοινωνίας, αλλά για να προτείνει και μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που θα κάνουν τη ζωή μας πιο ασφαλή, πιο προοδευτική, με μεγαλύτερη προκοπή».

Ο κ. Φάμελλος σχολίασε και την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, λέγοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης, χθες στην Έκθεση, περιέγραψε ακριβώς τι έγινε την προηγούμενη τετραετία. Σύγχυση αρμοδιοτήτων, μετάθεση ευθυνών και δυστυχώς ένα εμπεδωμένο κλίμα ανασφάλειας στην κοινωνία. Χρειαζόμαστε μια δίκαιη κοινωνία και μια ισχυρή πολιτεία. Και μια ισχυρή πολιτεία σίγουρα δε χρειάζεται τις ιδιωτικοποιήσεις ή τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που δημιουργεί συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης. Είτε στην ακρίβεια, είτε στην πολιτική προστασία. Δεν ακούσαμε τίποτε για τα υπερκέρδη, δεν ακούσαμε τίποτε για την αισχροκέρδεια, δεν ακούσαμε τίποτε για μια δημοκρατική, ισχυρή, πολιτεία. Αυτή είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Να έχουμε μια δημοκρατική, ισχυρή, πολιτεία. Αυτό που είναι και το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Πρέπει να ζούμε καλύτερα. Και ο κ. Μητσοτάκης δεν το εξασφαλίζει» είπε.

Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι τα εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχονται «παλιά και νέα μέλη» και κάλεσε όσους επιθυμούν να σπεύσουν να εγγραφούν ως μέλη στο ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσουν ταυτόχρονα και για την επόμενη ηγεσία του κόμματος.

Όπως σημείωσε, «είναι μια ημέρα δημοκρατίας και μια ημέρα προόδου. Οι κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτές ως τις οκτώ το βράδυ. Να ξεκαθαρίσουμε ότι μπορούν να έρθουν και παλιά, αλλά και νέα μέλη. Μπορεί οποιοδήποτε πολίτης, οποιαδήποτε συμπολίτισσά μας, να έρθουν και να ψηφίσουν. Να γραφτούν απευθείας, αλλά να επιλέξουν και την επόμενη μέρα, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ. Την επόμενη μέρα της Ελλάδας. Διότι και ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει για να ζούμε καλύτερα. Να έχουμε καλύτερη πατρίδα, ισχυρότερη χώρα, καλύτερη κοινωνία, καλύτερη οικονομία. Για το μέλλον μας ψηφίζουμε, δε ψηφίζουμε μόνο για τη θέση του προέδρου» δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό