16.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Για «τουρκική μειονότητα» μίλησε τούρκος ΥΦΥΠΕΞ σε περιοδεία του στη Θράκη – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Επίσκεψη στην περιοχή της δυτικής Θράκης πραγματοποιεί σήμερα, Κυριακή ο τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, της Τουρκίας, η επίσκεψη του Γιαβούζ Σελίμ Κιράν πραγματοποιείται προκειμένου να παραστεί στην τελετή μνήμης που με την ευκαιρία της 27ης επετείου του θανάτου του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ.

ΚΚΕ: «Η κοινωνική ασφάλιση είναι δικαίωμα. Δεν είναι τζόγος»

Dr. Sadık Ahmet’in vefatının 27. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen anma programına katılmak ve soydaşlarımızla biraraya gelmek üzere #BatıTrakya’dayız.

In #WesternThrace to participate in the commemoration of the 27th anniversary of Dr. Sadık Ahmet’s death&to meet w/our kinsmen. pic.twitter.com/5GOS0g5TyH

— Yavuz Selim KIRAN (@yavuzselimkiran) July 24, 2022

Η σημασία της Κομοτηνής

Στο πρόγραμμα του τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών συμπεριλάμβανε επίσκεψη στην Κομοτηνή και συνάντηση με τον αποκαλούμενο «Μουφτή» Ιμπραήμ Σερίφ. Ο Κιράν σε ανάρτηση του στο twitter ανέφερε ότι βρίσκεται στην Κομοτηνή, μία από τις πλέον σημαντικές πόλης για την «τουρκική μειονότητα στην Δυτική Θράκη».

Batı Trakya’daki Türk Azınlığın önemli şehirlerinden #Gümülcine’deyiz.

We are in #Komotini, one of the most important cities of the Turkish minority in Western Thrace.

📍Gümülcine Başkonsolosluğumuz pic.twitter.com/3J0CY2SXyI

— Yavuz Selim KIRAN (@yavuzselimkiran) July 24, 2022

Με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Δρ. Σαδίκ Αχμέτ είχε επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους μειονοτικών ιδρυμάτων και οργανώσεων.

Με την οικογένεια του Αχμέτ Μέτε

Ο τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε τον τάφο και την οικογένεια του αείμνηστου Αχμέτ Μέτε, του αποκαλούμενου από την Άγκυρα ως, «Μουφτή Ξάνθης», σημειώνοντας ότι προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην «υπόθεση των αδερφών μας στην Δυτική Θράκη».

We paid a condolence visit to the family of our late Mufti, Ahmet Mete, who rendered great services to the cause of our kinsmen in Western Thrace.

His heritage is in safe hands.

May his soul rest in peace. pic.twitter.com/r0nyaDMt7N

— Yavuz Selim KIRAN (@yavuzselimkiran) July 24, 2022

📍İskeçe

Geçtiğimiz hafta vefat eden, değerli dava ve gönül insanı, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete Hocamızın kabrini ziyaret ederek dua ettik.

Merhum Hocamız hepimizin gönlünde müstesna bir yere sahipti…

Yaptığı hizmetler her zaman hayırla anılacak.

Ruhu şad, mekanı cennet olsun. pic.twitter.com/YydlWmRpuV

— Yavuz Selim KIRAN (@yavuzselimkiran) July 24, 2022

Ο Κιράν είχε ακόμα συνάντηση με την οικογένεια του Δρ Αχμέτ Σαντίκ στο τουρκικό προξενείο αναφέροντας σε σχετική του ανάρτηση ότι η «υπόθεση της Δυτικής Θράκης, που κληρονομήσαμε από τον Δρ. Σαντίκ Αχμέτ, θα συνεχίσει να ανεβαίνει και να δυναμώνει με την υποστήριξη της Δημοκρατίας της Τουρκίας».

İlke Işık ve Sadıkhan…

Merhum Dr. Sadık Ahmet’in bizlere emaneti…

İlke Işık kardeşimizin yüreğindeki Dedesini kağıda döktüğü resim, bu özel günde bizim için en anlamlı hediye oldu…🇹🇷 pic.twitter.com/b9VnzO8KPz

— Yavuz Selim KIRAN (@yavuzselimkiran) July 24, 2022

We met with late Dr. Sadık Ahmet’s esteemed family at our Consulate General.

The Western Thrace cause, inherited from Dr. Sadık Ahmet, will continue to rise and grow stronger with the support of the Republic of Türkiye.🇹🇷 pic.twitter.com/NdHtDT04IT

— Yavuz Selim KIRAN (@yavuzselimkiran) July 24, 2022

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό