22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Για τον Τζέραρντ και την Γιουβέντους, το Ριαθόρ…»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός γράφει ιστορία κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στο ευρωπαϊκό στερέωμα μετά και την επική πρόκρισή του μέσα στο «Σουκρού Σαράτσογλου» επί της Φενέρμπαχτσε.

Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ απέδρασαν από την Κωνσταντινούπολη κατόπιν της διαδικασίας των πέναλτι με 3-2 και με ήρωα τον τερματοφύλακά τους, Κωνσταντίνο Τζολάκης ο οποίος με τις σπουδαίες επεμβάσεις του, έδωσε το εισιτήριο για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του UEFA Europa Conference League.

Ανάμεσα σε αυτούς που ευστόχησαν για την ελληνική ομάδα κατά τη διάρκεια της «ρώσικης ρουλέτας» ήταν και ο Γιώργος Μασούρας ο οποίος μάλιστα προηγουμένως είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο ίδιος έκανε δηλώσεις μετά την θρυλική πρόκριση της ομάδας του, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η αναφορά του σε όλα εκείνα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια όπου ο Ολυμπιακός έχανε μια μεγάλη διάκριση στα τελευταία λεπτά ή στις λεπτομέρειες, τονίζοντας πως η βραδιά της 18ης Απριλίου ήταν κάτι σαν απάντηση για όλες εκείνες τις φορές που η ομάδα του Πειραιά έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό.

«Για τον αποκλεισμό από τους ομίλους από τον Τζέραρντ. Για το Ριαθόρ στο 90’, για τον αποκλεισμό από τη Γιουβέντους εννοείται, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς…»

Για τις αποκρούσεις του Τζολάκη στην διαδικασία των πέναλτι: «Ήμουν πολύ σίγουρος για τον Κώστα, δεν ξέρω γιατί. Έβγαλε αυτοπεποίθηση, τους είχε πάρει τον αέρα από το πρώτο πέναλτι».

Για το αν σκέφτηκε ότι είχε βρει δίχτυα στο ίδιο τέρμα την προηγούμενη φορά που αντιμετώπισε την Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία: «Όχι, δεν σκέφτηκα ότι είχα βάλει τα δύο γκολ στην ίδια εστία, τι να σκεφτώ εκείνη την ώρα (σ.σ. γέλια). Ήθελα να σκοράρω πολύ, επέλεξα μία γωνία… Έχασα τον βηματισμό, ήθελα να αποκτήσω πλεονέκτημα, να περάσω τον αντίπαλο, αλλά έχασα τον βηματισμό».

Για το τι έγινε στα αποδυτήρια μετά την πρόκριση: «Έγινε ένας χαμός. Ήμασταν περισσότερο σαστισμένοι. Όποιος καταλαβαίνει το μέγεθος της επιτυχίας, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Είναι πραγματικά τόσο μεγάλη επιτυχία. Ήταν για όλα αυτά τα χαμένα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη στο 90’. Για τον αποκλεισμό από τους ομίλους από τον Τζέραρντ. Για το Ριαθόρ στο 90’, για τον αποκλεισμό από τη Γιουβέντους εννοείται, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς.

Όλα αυτά τα παιχνίδια ήρθαν μαζεμένα εδώ και πραγματικά χάρηκα πολύ και νιώθω τυχερός που ανήκω στη γενιά που έφτασε στους “4”. Ο κόσμος πραγματικά έγινε τόσο χαρούμενος. Η ευρωπαϊκή επιτυχία είναι κάτι διαφορετικό. Δίψαγε η ομάδα για αυτό το μεγάλο βήμα και επιτέλους είμαστε εδώ».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό